Anklager politi for rasisme

SKIEN/OSLO (Dagbladet): Advokat Jan Erik Granmo mener at siktelsen og fengslingen av Gamal Hosein (35) for drapet på kona Gry Hosein (28) har et islett av rasefordommer og diskriminering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fire nye uker for Gamal Hosein

I Skien og Porsgrunn forhørsrett kjempet han i formiddag nok en gang for å få sin klient løslatt fra varetekt. Rettens kjennelse faller tidligst i ettermiddag. Politiet har begjært Hosein varetektsfengslet i fire nye uker.

Granmo hevder at alle fengslingene av hans klient har et islett av rasisme, fordi han er arabisk jøde med israelsk pass.

Sammenligner med trippeldrapet

Advokat Granmo viser til Orderud-saken der de fire tiltalte har vært fri i månedsvis - til tross for en alvorlig tiltale om trippeldrap.

- Det er ikke rett og rimelig at Hosein skal sitte i varetektsfengsel, i en sak der det ikke engang er bevis for drap.

Aktor i saken, politiadvokat Jon H. Borgen, krever at Gamal Hosein holdes i fengsel på grunn av fluktfare. Politiet frykter at den siktede vil rømme med barna. Dette blir avvist av siktede selv, som hevder sin uskyld i drapet på kona.

Gry Hosein forsvant den 13. januar i år etter å ha vært på jobb i familiens videogrill. Hun ble funnet snaue to måneder seinere i Porsgrunnselva - med tydelige kvelemerker på halsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer