Anklager politi for rasisme

SKIEN/OSLO (Dagbladet): Advokat Jan Erik Granmo mener at siktelsen og fengslingen av Gamal Hosein (35) for drapet på kona Gry Hosein (28) har et islett av rasefordommer og diskriminering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire nye uker for Gamal Hosein

I Skien og Porsgrunn forhørsrett kjempet han i formiddag nok en gang for å få sin klient løslatt fra varetekt. Rettens kjennelse faller tidligst i ettermiddag. Politiet har begjært Hosein varetektsfengslet i fire nye uker.

Granmo hevder at alle fengslingene av hans klient har et islett av rasisme, fordi han er arabisk jøde med israelsk pass.

Sammenligner med trippeldrapet

Advokat Granmo viser til Orderud-saken der de fire tiltalte har vært fri i månedsvis - til tross for en alvorlig tiltale om trippeldrap.

- Det er ikke rett og rimelig at Hosein skal sitte i varetektsfengsel, i en sak der det ikke engang er bevis for drap.

Aktor i saken, politiadvokat Jon H. Borgen, krever at Gamal Hosein holdes i fengsel på grunn av fluktfare. Politiet frykter at den siktede vil rømme med barna. Dette blir avvist av siktede selv, som hevder sin uskyld i drapet på kona.

Gry Hosein forsvant den 13. januar i år etter å ha vært på jobb i familiens videogrill. Hun ble funnet snaue to måneder seinere i Porsgrunnselva - med tydelige kvelemerker på halsen.

Privatetterforsker

Gamal Hosein vil hyre privatetterforsker dersom han blir tiltalt for drap på kona si. Hans forsvarer Jan Erik Granmo har vært i kontakt med privatetterforskere, men ingen formell avtale er inngått.

- Jeg kan bekrefte at jeg har hatt en samtale med Granmo om Hosein-saken, men jeg har ikke fått noen formell henvendelse, og jeg har ikke tatt noen endelig stilling til om jeg vil se nærmere på saken, sier privatetterforsker Tore Sandberg til Dagbladet.no.

Han har tidligere hjulpet andre dømte med å få gjenopptatt straffesaker. Sandbergs mest kjente sak er Liland-saken. I dag arbeider Sandberg for ukebladet Se og Hør, som dekker eventuelle utgifter for lesere som trenger privatetterforskerens hjelp.

Tore Sandberg har ingen prinsipielle innvendinger mot å bistå med sine kunnskaper i en straffesak som er under politietterforskning, og hvor det ikke er tatt ut en tiltale. Men han sier at dette må vurderes fra sak til sak.

- Har du fulgt Hosein-saken?

- Kun som en vanlig avisleser. Jeg har ingen spesialkunnskaper om saken, sier Sandberg til Dagbladet.no

Han ønsker ikke å gå inn på hva samtalen med, eller henvendelsen fra Granmo dreide seg om, men han er ikke avvisende til å motta en formell henvendelse fra Gamal Hosein. Etter hva Dagbladet.no forstår er etterforskningen av Hosein-saken helt i sluttfasen.