Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anklager regjeringen for hallikvirksomhet

Den svenske prostituerte Rosinha Sambo har begynt å betale skatt. Til gjengjeld anmeldte hun den svenske regjeringen for at de tar imot pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverige er et av de første land i verden som kriminaliserer kjøp av sex. Det er ikke forbudt å selge sex hos Søta bror. Rosinha Sambo krever at loven endres, skriver AP. De færreste utøverne av verdens eldste yrke betaler skatt, det gjør Rosinha til gjengjeld anmelder hun regjeringen for å ta imot pengene. Hun sammenlikner det med å spandere lunsj på en venn, og så betale med pengene hun har tjent på prostitusjon.

- Det er det samme å akseptere penger fra kundene, og være hallik, etter min mening, sier Sambo til AP.

Den svenske sex-kjøploven ble innført i 1999, og gjør det ulovlig å kjøpe sex, men ikke selge. 11. april betalte Rosinha Sambo 5000 svenske kroner i skatt for sin fullt ut lovlige virksomhet.

- Ved å få rett til å betale skatt betyr det at den svenske regjeringen har bekreftet at prostitusjon er et yrke, mener Sambo.

Hun har holdt på i yrket i nær 20 år. Først i år krevde hun å få betale skatt.

- Jeg gikk til skattekontoret og krevde å få betale skatt. De spurte meg om min bedrift var en form for underholdning. Jeg svarte nei, dette dreier seg om prostitusjon. Jeg har aldri holdt jobben min hemmelig, sier hun.

Skattekontoret i Varberg bryr seg ikke om pengene er tjent på lovlig eller ulovlig virksomhet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media