Anklager Røkke for kriminalitet

Forfatter Stein Morten Lier hevder i boka «Rikets tilstand» at Kjell Inge Røkke har skapt deler av gigantformuen på å samarbeide med kriminelle. Påstanden avises som vås fra Røkke og Aker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag kommer boka «Rikets tilstand» på politiets eget hoff-forlag – Nordisk Kriminalkrønike. Forfatteren Stein Morten Lier har gransket det kriminelle Norge.

Mest oppsiktsvekkende er konklusjonen Lier trekker om forretningsmannen Kjell Inge Røkke.

Fiskeren og milliardæren levnes ingen ære i boka til Stein Morten Lier.

– Kjell Inge Røkke har direkte og indirekte vært innblandet i grov kriminalitet der han har drevet forretninger. I Alaska og Sør-Amerika har han bedrevet rovfiske.

Svart hav er resultatet etter at Røkkes fabrikktrålere tok seg til rette og tømte havet for fisk. Dette er grov miljøkriminalitet, sier Lier.

I boka skriver Lier:

«…  opererte Kjell Inge Røkkes selskap American Seafoods i Vladivostok fra 1992 til 1997 og samarbeidet med det russiske selskapet VBTRF. Sammen eide de selskapet ASC/Russia. Og i løpet av disse åra kontrollerte Røkke fisket etter pollakk i den russiske delen av Beringhavet. Sammen med fiskemafiaen».

SJOKKBOK Røkke er kriminell?

– Alle mine kilder konkluderer med det samme. Fiskeindustrien var fullstendig kontrollert av den russiske mafiaen. Det var således ikke mulig å operere i dette farvannet uten mafiaens velsignelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer