Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anklager Sandberg for løgn i skandaleboka

Frp-nestleder Per Sandberg dikter om faktiske hendelser i sin bok. - Det kunne ha skjedd, sier Sandberg.

PER, DU LYVER..: Det skriver Firdaposten i Sogn og Fjordane på sin førsteside i dag. De konstaterer at Sandberg i sin biografi har bedrevet fri dikting om faktiske innvandrings-relaterte hendelser i bygda Svelgen i Bremanger. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
PER, DU LYVER..: Det skriver Firdaposten i Sogn og Fjordane på sin førsteside i dag. De konstaterer at Sandberg i sin biografi har bedrevet fri dikting om faktiske innvandrings-relaterte hendelser i bygda Svelgen i Bremanger. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er avisa Firdaposten i Sogn og Fjordane som på sin førsteside i dag skriver at Sandberg bedriver fri diktning om innvandring i bygda Svelgen i Bremanger.

I biografien «Mot min vilje - oppklaring av et politisk liv», som Frp-nestlederen ga ut i høst, skriver han om bygda i et avsnitt med tittelen: «Måtte bygge skole pga én somalier».

Sandberg påstår at en somalisk kvoteflykting som ankom bygda, søkte familiegjenforening med tre koner og tjueto barn. Situasjonen var fortvilet for rådmannen og kommunen, som måtte bygge ny skole på grunn av somalierens ankomst, hevder han.

Ingenting av dette er imidlertid riktig.

Uriktige påstander Somalieren, som riktignok har oppgitt at han er far til 22 barn, søkte familiegjenforening med ei kone og elleve barn.

Til Firdaposten oppgir Sandberg at Dagbladet er kilde til opplysningen om at det ble søkt familiegjenforening for tre koner og tjueto barn.

- Ok, da stemmer nok ikke disse opplysningene, sier Sandberg til avisa.

Dagbladet har forøvrig aldri skrevet noe slikt.

- Aner ikke hvor Sandberg tar det fra Påstandene i boka om om at en fortvilet rådmann måtte bygge ny skole i kommunen, kjenner ikke rådmann i Bremanger kommune Tom Joensen seg igjen i. Til Firdaposten sier han:

- Jeg aner ikke hvor Sandberg har informasjonen fra. I forbindelse med bosetting av somalieren i Svelgen uttalte jeg til media at det var utfordrende å finne egnede bosteder, meg jeg har aldri laget et slikt drama ut av dette.

Faktum er, ifølge NAV-leder Anita Solheim Steinset, at kommunen aldri har bygget noen ny skole, og det verken er eller har vært planer om å bygge skole eller bygge på den eksisterende.

- Det skulle nok ha stått «måtte ha», sier Sandberg til Firdaposten, som mener at de som leser boka «forstår poenget mitt».

- Jeg ser ikke bort fra at dette kunne skjedd i en kommune, dersom tilstrekkelig mange ble bosatt, sier han.

• Kommentarfeltet er dessverre stengt, på grunn av useriøse innlegg som ikke holder seg til tema.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling