Donald Trump til motangrep mot senator:

Anklager senator for å ha løyet om uttalelser

Kommer samtidig med stikk mot senatorens Vietnam-tjeneste.

Foto: REX/Shutterstock
Foto: REX/ShutterstockVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump gikk i strupen på dommer James Robart og det amerikanske rettsvesenet etter at førstnevnte satte kjepper i hjulene for innreiseforbudet forrige uke.

I natt kom nyheten om at en av Trump sine egne favoritter også kritiserer innreiseforbudet. Neil Gorsuch, Trumps eget valg for høyesterettsdommer, har ifølge senator Richard Blumenthal karakterisert Trumps angrep på Robart og rettsvesenet som "demoraliserende og nedslående".

Nå har Trump gått til motangrep, men ikke mot Gorsuch:

Trump fyrer løs mot senator Blumenthal og anklager ham for å ha løyet om Gorsuchs uttalelser.

Dette til tross for at Gorsuchs egen talsmann, Ron Bonjean, har bekreftet at uttalelsene stemmer, skriver CNN.

Det anså ikke Trump som noen hindring da han tidligere i dag tok til Twitter for å ytre sin mening om senatoren. Han tok seg også friheten til å fyre løs mot Blumenthal på et personlig plan:

- Senator Richard Blumenthal, som aldri har kjempet i Vietnam selv om han i flere år sa at han gjorde det (stor løgn), lyver nå om det Gorsuch fortalte ham?

Trump refererer til at Blumenthal i 2010 hadde overdrevet sin egen rolle og innsats i Vietnam-krigen, skriver New York Times.

Trump benyttet også muligheten til å gå til angrep på CNNs Chris Cuomo, for ikke å ha spurt Blumenthal om Vietnam under nattens intervju:

Benekter å ha løyet

Blumenthal har kommentert Twitter-angrepet fra Trump, men kommenterer ikke Vietnam-referansen.

- Det er ikke noe spørsmål at dommer Gorsuch sa til meg at han anså angrepene på dommervesenet som demoraliserende og nedslående. Talsmannen hans bekreftet det, og han har i tillegg gitt den samme uttalelsen til flere av mine kolleger, sier Blumenthal ifølge Daily Mail.

Det var i et møte med Blumenthal onsdag at Gorsuch kalte Trumps uttalelser "nedslående" og "demoraliserende". Det var spesielt det personlige angrepet på dommer Robart som Gorsuch skal ha reagert sterkt på.

Som vanlig valgte Trump å uttale seg via Twitter etter at Robart hadde satt en midlertidig stopper for innreiseforbudet:

- Betraktningen til denne såkalte dommeren, som i bunn og grunn hindrer landet vårt i å håndheve loven, er latterlig og vil bli omgjort, skrev Trump på Twitter.

Konservative Gorsuch vurderes nå i Senatet for stillingen som høyesterettsdommer og har til nå blitt møtt med skepsis fra demokratene, fordi han vil vippe høyesterett i konservativ retning. Han regnes som ekstremt tro mot grunnloven og anses som grundig, dypsindig og reflektert, skriver NTB.