- SOSIAL DUMPING: LO ber staten gripe inn og hindre Statoil fra å flagge ut logistikkavdelingen til Latvia. Det dreier seg om sosial dumping, mener LO.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
- SOSIAL DUMPING: LO ber staten gripe inn og hindre Statoil fra å flagge ut logistikkavdelingen til Latvia. Det dreier seg om sosial dumping, mener LO. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Anklager Statoil for sosial dumping

LO ber staten gripe inn og hindre Statoil fra å flagge ut logistikkavdelingen til Latvia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Statoil planlegger å flytte logistikkavdelingen, som styrer tankbilflåten for utkjøring av drivstoff og oljeprodukter, til Latvia. Det reager LO på, skriver Dagsavisen.

Avdelingen har bare rundt 20 ansatte, men hovedtillitsvalgt Ketil Johannessen i Statoil Norge mener det er det prinsipielle som er umulig å svelge.

- Lønnsnivået i Latvia er omtrent en sjudel av tilsvarende i Norge. Andre parametre som ferie, pensjon og lignende er på et helt annet nivå. De ansatte har ikke-eksisterende rettigheter og en svak fagbevegelse, sier Johannessen.

- For Statoil er det kun dårlige lønns- og arbeidsbetingelser som gir besparelse. Det er ikke tvil om at dersom lønnsnivået var likt, ville arbeidsplassene blitt liggende i Oslo. Derfor kaller vi det sosial dumping, legger han til.

LO-leder Roar Flåthen har skrevet et brev til regjeringen der han ber om at avdelingen blir værende i Norge.

(NTB)