Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anklager Thon for rasisme

Mangemilliardæren og hans advokat oppfatter søksmålet som ren sjikane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat John Christian Elden, som representerer Olav Thon, er i harnisk og anklager saksøkeren, vaktselskapet Spesial Sikkerhet Gruppen (SSG) og daglig leder/styreformann Jalal Yousuf for å bedrive ren sjikane mot Olav Thon.

-  Søksmålet mot Olav Thon og hans restaurantselskap Resthon A/S er fullstendig bak mål. Det er uhørt å anklage Thon for rasisme. Han har de aller fleste nasjonaliteter representert i sin arbeidsstyrke. Thon er så langt man kan komme fra å være rasist, sier advokat John Christian Elden.

Dørvaktbråk

Anklagene og søksmålet mot Olav Thon har sin bakgrunn i en strid på den populære puben Scotsman i Oslo sentrum. SSG hadde i en periode - fra 1. juli 2004 og fram til mars 2005 - vaktholdet på utestedet.

I prosesskrivet fra advokat Elden hevdes det at vaktene SSG brukte på Scotsman ikke var i stand til å kommunisere med gjestene. Det skal i følge advokat Elden ha vært flere situasjoner, hvor manglende kompetanse hos dørvaktene førte til bråk og behov for politi.

Nye argumenter 

Advokat Mass Anders Hus, som representerer SGG og Jalal Yousuf, mener dette er forsøk på å komme med nye argumenter, og at den reelle årsaken til at SSG mistet dørvaktskontrakten på Scotsman er rasisme.

I stevningen advokat Mass Anders Hus har sendt til Oslo tingrett avvises det at dørvaktene ikke var kompetente.

AVVISER: - Jeg har ikke sjikanert Olav Thon. Dette er argumenter de kommer med i ettertid, sier Jalal Yousuf, daglig leder og styreformann i SSG. Foto: Frank Karlsen
AVVISER: - Jeg har ikke sjikanert Olav Thon. Dette er argumenter de kommer med i ettertid, sier Jalal Yousuf, daglig leder og styreformann i SSG. Foto: Frank Karlsen Vis mer

-  Alle SSGs dørvakter hadde polititillatelse og således den formelle kompetanse som dørvakt, skriver advokat Mass Anders Hus i stevningen.Hovedargumentet i stevningen fra advokat Hus er at en av Thons ansatte i restaurantselskapet Resthon, skal ha kommet med rasisme.

«Som et asylmottak»

«Jan Erik Schultz begrunnet opphøret av kontrakten med at stedet (Scotsman, red. anm.) så ut som et asylmottak, og at det virket som om stedet var drevet av Ali Baba og ikke Olav Thon.»

Advokat Elden sier rett ut at han mener søksmålet mot Olav Thon er ren sjikane.

-  Etter min oppfatning er dette sjikanøst, sier advokat John Christian Elden.

Mens Thon og Elden blankt avviser å betale en eneste krone til SGG og Jalal Yousuf, mener advokat Hus at Thon må betale et større ikke spesifisert beløp i erstatning.

I fjor vår henla politiet i Oslo en anmeldelse om rasisme mot Resthon.

-  Jeg har ikke sjikanert Olav Thon. Snarere tvert i mot. Dette er argumenter de kommer med i ettertid, sier Jalal Yousuf, daglig leder og styreformann i SSG.-  I perioden Scotsman leide tjenester av SSG hadde selskapet åtte vakter, fire av dem hadde mørk hud. Avhengig av ukedag er det tre til fire dørvakter på Scotsman, sier Yousuf.

Konkurs

Yousuf avviser påstandene om at politiet ble tilkalt som følge av at dørvaktene ikke kommuniserte godt nok med gjestene.

-  Alle snakker norsk, bortsett fra den ene vakten som er svensk. Vaktene skal jo tilkalle politiet dersom det blir bråk, sier Yousuf.

For to uker siden ble selskapet slått konkurs. Ifølge advokat Mass Anders Hus er det opp til bostyret hva som skjer med søksmålet mot Olav Thon.

-  Bostyret tar den endelig avgjørelsen, men så vidt jeg forstår er det trolig at saken som planlagt havner i retten, sier advokat Hus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling