<strong>SKILSMISSE:</strong> Amazon-eier Jeff Bezos skal skilles fra kona MacKenzie Bezos. Nå anklager han The National Enquirer for utpressing. Foto: JORG CARSTENSEN / dpa / AFP
SKILSMISSE: Amazon-eier Jeff Bezos skal skilles fra kona MacKenzie Bezos. Nå anklager han The National Enquirer for utpressing. Foto: JORG CARSTENSEN / dpa / AFP Vis mer

Verdens rikeste:

Anklager Trump-vennlig blad for nakenbildetrussel

Amazon-eier og verdens rikeste mann, Jeff Bezos, anklager eieren av The National Enquirer for utpressing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): I januar ble det kjent at Amazon-sjefen Jeff Bezos (54) og Mackenzie Bezos (48) går hver til sitt etter 25 år som mann og kone.

Nå anklager Bezos eieren av sladderbladet The National Enquirer for «utpressing», melder New York Times og Washington Post.

Ifølge Bezos skal målet for utpressingen ha vært å få ham til å stanse etterforskningen av hvem som lekket hans private tekstmeldinger og intime bilder sammen med elskerinnen til The Enquirer. Bezos selv skriver om hendelsen i en svært personlig melding på nettplattformen Medium hvor han beskriver og gjengir ordrett det han sier er skriftlig kommunikasjon fra advokaten til David Pecker, styrelederen i American Media Inc (AMI), som eier The Enquirer.

I en e-post Bezos gjengir, oppgir representanten for AMI at de sitter på et nakenbilde av Bezos og flere andre pinlige bilder av ham og elskerinnen, og at de vil offentliggjøre disse dersom han ikke stopper etterforskningen.

Konflikt

Bezos sier også at AMI krevde at Bezos og sikkerhetskonsulenten hans, Gavin de Becker, skulle komme med en usann uttalelse til nyhetsmedier om at «de ikke hadde noen kjennskap eller grunnlag for å antyde at AMIs dekning av affæren var politisk motivert eller påvirket av politiske krefter».

Foruten Amazon, eier Bezos også storavisa Washington Post.

- Det er uungåelig at enkelte mektige mennesker, som opplever Washington Posts nyhetsdekning, feilaktig vil konkludere med at jeg er fienden deres. President Trump er en av disse menneskene, åpenbart gjennom hans mange twittermeldinger. Også Posts essensielle og nådeløse dekning av drapet på avisas spaltist, Jamal Khashoggi, er utvilsomt upopulært i enkelte kretser, skriver Bezos.

Striden med The Enquirer begynte like etter at Bezos og kona MacKenzie, varslet at de skulle ta ut separasjon. Sladderbladet trykket en artikkel som beskrev hvordan Bezos hadde en utenomekteskaplig affære med det tidligere nyhetsankeret Lauren Sanchez, som også er gift på sin side.

Trump-venn

Bezos private sikkerhetskonsulent, Gavin de Becker, har opplyst i intervjuer med Washington Post og The Daily Beast at han etterforsker hvorvidt det var Sanchez´ bror, som er en Trump-tilhenger, som kan ha lekket bildene og tekstmeldingene til The Enquirer av politiske grunner.

Pecker er en nær venn og støttespiller av USAs president, Donald Trump. Trump har på sin side langet ut mot Bezos i twittermelding etter twittermelding.

- Selvsagt vil jeg ikke at personlige bilder skal publiseres, men jeg vil heller ikke delta i deres velkjente praksis med utpressing, politiske tjenester, politiske angrep og korrupsjon. Jeg foretrekker å stå opp, snu denne kubben og se hva som kryper ut, skriver Bezos.

Han skriver også:

- En hver personlig pinlighet AMI kan forårsake for meg tar baksete fordi dette handler om et mye viktigere spørsmål. Dersom jeg i min posisjon ikke kan stå imot denne typen utpressing, hvor mange folk kan da klare det?

Hysjpenger til Playboy-modell

Peckers nære forhold til Trump strekker seg minst to tiår tilbake i tid. Men i fjor høst ble det kjent at AMI og Pecker så ut til å ha inngått et samarbeid med påtalemyndighetene for å hindre at de selv blir trukket inn i ulovlighetene som omringer Trump-kretsen.

AMI har allerede erkjent at de betalte 150.000 dollar i «hysjpenger» til Playboy-modellen Karen McDougal. Dette for å hindre at hun sto offentlig fram under presidentvalgkampen og fortalte om sin påståtte affære med Trump.

Trumps personlige advokat, Michael Cohen, ble før jul dømt til tre års fengsel blant annet for å legge til rette for dette og for en annen utbetaling av hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels. Retten anså dette for å være brudd på loven om valgkampfinansiering.

Trump-møte

Cohen har på sin side hevdet at han gjorde utbetalingene på befaling fra Trump selv.

Ifølge CNN deltok også Trump selv i 2015 på et møte med Pecker og Cohen. Under møtet skal de, ifølge TV-kanalen ha diskutert en plan for å beskytte Trump mot potensielt skadelige artikler i valgkampen.

AVENATTI: Stormy Daniels advokat, Michael Avenatti, sier Trump vil være den neste som får en straff. Video: CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer