Anklager TV 2 og VG for å kjøpe tjuvgods

Her er de viktigste punktene i Joshua French notat.

HAR SKREVET NOTAT: Joshua French (t.v). Her sitter han sammen med Tjostolv Moland under siste rettsdag av ankesaken mot de to. Lørdag faller dommen - igjen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
HAR SKREVET NOTAT: Joshua French (t.v). Her sitter han sammen med Tjostolv Moland under siste rettsdag av ankesaken mot de to. Lørdag faller dommen - igjen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KISANGANI/OSLO (Dagbladet): Det har tidligere vært kjent at Joshua French har skrevet et lengre notat som detaljer beskriver fra tiden fra Kongo-reisen, som startet 27. april til 5. mai, da sjåføren Abedi Kosongo ble drept, og fram til 12. mai da Tjostolv Moland ble arrestert.

Nå forteller han fra fengselscella i Kisangani hvilke opplysninger han har valgt å formidle med sine egne ord.

Stressmestring - Jeg skriver fakta om selskapet til Tjostolv og min rolle i SIG Uganda, sier Joshua French til Dagbladet. French sitter på utsiden av cella han nå disponerer alene. På innsiden sitter Tjostolv Moland i samtaler med Elisabeth Slåttum, som er Utenriksdepartementets utsending til Kisangani. Rundt står flere andre innsatte og fengselsvakter.

- Jeg har også skrevet om bakgrunnen for treningsvideoen fra Uganda som både VG og TV 2 har vist. Grunnen til at vi gjennomførte treningen kan oppsummeres i ett ord; stressmestring, sier French.

- TV2 og VG kjøpte tjuvgods I notatet går French nærmere inn på hvordan han mener TV 2 og VG fikk treningsvideoen i sin besittelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer