Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anklager vitner for løgn

Donald Trump langet fredag på nytt ut mot vitnene i riksrettshøringen. Han forsvarte også bruken av sin personlige advokat i utenrikspolitikken.

PÅ KRIGSSTIEN: Donald Trump går igjen hardt ut mot riksrettsprosessen. Foto: AP Photo/Susan Walsh
PÅ KRIGSSTIEN: Donald Trump går igjen hardt ut mot riksrettsprosessen. Foto: AP Photo/Susan Walsh Vis mer

Den amerikanske presidenten sa i intervjuet med programmet Fox & Friends at Rudy Giulianis evner til å bekjempe kriminalitet var nødvendig for å hanskes med det korrupte landet Ukraina, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Kommentaren kom etter den femte og siste dagen av den offentlige riksrettshøringen i Representantenes hus. To nye vitner bekreftet torsdag Giulianis forsøk på å presse Ukraina til å etterforske Biden-familien.

Fiona Hill, som tidligere var den øverste Russland-eksperten i Det hvite hus, fortalte at Giuliani fremmet saker som etter hennes syn «kunne hjemsøke oss på et senere tidspunkt».

Trump mener Giuliani var den rette manen for jobben, og at han var kvalifisert på bakgrunn av sitt gode rykte.

- Han er en ikonisk skikkelse i dette landet av to grunner. Han var den beste ordføreren i New York, og han er den beste til å bekjempe kriminalitet de siste 50 årene, sa Trump til Fox & Friends.

Trump sa ikke noe om hva han ba Giuliani om å gjøre i Ukraina.

Presidenten skal i intervjuet med Fox ha kommet med minst 18 usanne påstander, viser en gjennomgang kanalen CNN har gjort.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media