Andrew Cuomo

Anklages av flomoffer: - Seksuelt trakassert

New Yorks hardt pressede guvernør, Andrew Cuomo, blir nå anklaget for seksuell trakassering av en niende kvinne.

FLERE ANKLAGER: Ni kvinner har så langt anklaget New York-guvernør Andrew Cuomo for upassende oppførsel. Foto: CARLO ALLEGRI / POOL / AFP
FLERE ANKLAGER: Ni kvinner har så langt anklaget New York-guvernør Andrew Cuomo for upassende oppførsel. Foto: CARLO ALLEGRI / POOL / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Sherry Vill traff Cuomo da han besøkte hjemmet hennes i Greece i New York etter en flom som rammet i 2017.

Mandag holdt hun og den kjente advokaten hennes, Gloria Allred, en pressekonferanse hvor Vill kom med anklager om seksuell trakassering mot Cuomo. Dermed blir hun den niende kvinnen til å anklage guvernøren, som i tillegg er hardt presset anklaget for å ha dekket over coronadødsfall på delstatens sykehjem.

SVARER: President Joe Biden får spørsmål om hva som bør skje om beskyldningene mot New Yorks guvernør Andrew Cuomo viser seg å være sanne. Vis mer

- Veldig seksuell måte

- Han lente seg fram og kysset på en veldig seksuell måte. Han sa. Dette er det italienere gjør - kysser på begge kinn, sier Vill, ifølge en rekke medier, blant annet NBC News og The Guardian.

ANKLAGER: Sherry Vill hevder at Andrew Cuomo trakasserte henne da han besøkte hjemmet hennes etter en flom i 2017. Foto: AP Photo
ANKLAGER: Sherry Vill hevder at Andrew Cuomo trakasserte henne da han besøkte hjemmet hennes etter en flom i 2017. Foto: AP Photo Vis mer

Cuomo blir nå etterforsket både av justisministeren i delstaten og i en riksrettsetterforskning i delstatsforsamlingen. En lang rekke av de øverste demokratiske politikerne i New York har allerede bedt Cuomo trekke seg.

Selv har han beklaget hvis han har fått noen til å føle seg utilpass, men at det aldri var hans intensjon. Han har også sagt at han aldri har berørt noen upassende, og at han ikke har noen planer om å trekke seg.

Vill forteller at hun ble sjokkert over hvordan Cuomo opptrådte foran ektemannen og sønnen hennes.

- Jeg er italiensk. I min familie kysser familiemedlemmer hverandre. Fremmede kysser ikke hverandre, sier Vill.

ANKLAGES: New York-guvernør Andrew Cuomo er i hardt vær etter flere anklager om seksuell trakassering. Hør historien til en av hans anklagere, Charlotte Bennett, i et intervju med CBS her. Vis mer

- Prøvde seg

Cuomo fikk en omvisning på eiendommen hennes for å se på flomskadene. På et tidspunkt skal han ha stoppet og snudd seg mot henne:

- Du er vakker, skal Cuomo ha sagt, ifølge Vill.

Hun sier at hun syntes det var så ukomfortabelt å være nær ham, at hun ikke ble med på hele omvisningen på eiendommen. Likevel skal Cuomo ha kommet bort til henne seinere og gitt henne enda et uønsket kyss.

- Jeg følte det som han prøvde seg på meg i mitt eget hjem. Han tok hånden min og sa: Er det one annet du vil ha? Så lente han seg framover og grep ansiktet mitt med makt med den andre hånda og kysset meg på kinnet, sier Vill.

Hun forteller at Cuomo er om lag 30 centimeter høyere enn henne.

- Det føltes som jeg ble trakassert, sier Vill.

NEW YORK: Guvernør Andrew Cuomo er på gråten etter anklagene om seksuell trakassering. Video: AP Vis mer

Invitert

Få dager etter ble hun oppringt av en kvinne i Cuomos stab som inviterte hnne til et arrangement med guvernøren.

- Hun sa ikke at invitasjonen var for min ektemann og meg, familien min og jeg - bare meg. Jeg var den eneste som fikk en slik telefon. Det hele virket så rart og upassende, sier Vill og legger til at hun aldri ringte tilbake.

Seinere sendte også guvernørens kontor bilder av henne og guvernøren sammen, signert av Cuomo.

En advokat for Cuomo, Rita Glavin, sier at Guvernøren ikke ha gjort noe galt.

- Forsøkte å trøste

- I krisetider har guvernøren gjentatte ganger forsøkt å trøste new yorkere med en klem eller kyss. Som jeg har sagt før, har guvernøren hilst på både kvinner og med med klemmer, kyss på kinnet, panna eller hånda gjennom 40 år, sier Glavin til NBC News.

Vills advokat, Gloria Allred, sier at Vill nå vil samarbeide med etterforskningen til justisminister for delstaten, Letitia James.

- Jeg er fortsatt redd, men jeg er ikke lenger villig til å være taus, sier Vill om hvorfor hun ikke fortalte om anklagene tidligere.

Vill er den femte kvinnen som har klaget på uønskede klemmer eller kyss fra Cuomo. En annen kvinne hevder at Cuomo befølte henne, mens andre har reagert på upassende spørsmål og kommentarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer