Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anklages for 145 drap

Den antatte lederen for narkokartellet Los Zetas ble pågrepet i Mexico i går.

PÅGREPET: Martin Omar Estrada Luna, også kjent som «El Kilo» er den antatte lederen for det meksikanske narkokartellet Los Zetas. I går ble han pågrepet i en stor militæraksjon i Mexico. Bildet er fra en massegrav som ble avdekket 6. april. Tilsammen er det funnet mer enn 20 massegraver i April i år. Foto: Scanpix
PÅGREPET: Martin Omar Estrada Luna, også kjent som «El Kilo» er den antatte lederen for det meksikanske narkokartellet Los Zetas. I går ble han pågrepet i en stor militæraksjon i Mexico. Bildet er fra en massegrav som ble avdekket 6. april. Tilsammen er det funnet mer enn 20 massegraver i April i år. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mexikanske myndigheter har arrestert den antatte lederen av narkokartellet Los Zetas.

Martin Omar Estrada Luna, sies å være kartellets leder, og ble arrestert igår, melder al-Jazeera.

«Vi har pågrepet Martin Omar Estrada Luna, alias «El Kilo», skriver meksikanske myndigheter i en pressemelding.

Massegraver Myndighetene mener Estrada Luna og hans kartell står bak drapene på 145 mennesker i delstaten Tamaulipas på grensa til USA.

Likene er funnet i en rekke massegraver de siste månedene.

Estrada Luna, også kjent som «El Kilo», er også den hovedmistenkte i massakren på 72 immigranter som ble funnet i en massegrav i fjor, og var en av seks personer som ble arrestert i en militæroperasjon lørdag.

Blodig gjengkrig Delstaten Tamaulipas har vært åstedet for en blodig gjengkrig mellom Gulf-kartellet og deres tidligere allierte, narkotikagjengen Los Zetas.

Los Zetas er ansett av amerikanske DEA som den mest voldelige paramilitære gruppen i Mexico, og er mest kjent for å kidnappe amerikanske turister og holde dem for løsepenger.

Gulf-kartellet er kjent for sine voldelige metoder og trusler, og jobber tett med korrupte politifolk og forretningsfolk i Mexico og USA.

Bare i April i år har meksikanske myndighter avdekket mer enn 20 massegraver i Tamaulipas.

Mer enn 34 000 mennesker er drept de fem siste årene i krigen mellom de sju store narkotikakartellene og meksikanske myndigheter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media