Anklages for å ha kjørt i 250

Svenskekongens Ferrari ble observert i 250 kilometer i timen like utenfor København. Men hoffet sier at det ikke var kongen som kjørte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dansk politi tok opp jakten på følget av kongelige biler etter at et vitne hevdet at en konvoi med to Ferrarier og en Rolls Royce kjørte forbi en bilist på motorveiringen rundt København i 250 kilometer i timen. Men det var umulig for dansk politi å nå igjen råkjørerne.

Ifølge Aftonbladet sier det svenske hoffets informasjonssjef at det var en god venn av kong Carl Gustaf som kjørte Ferarrien.

Det svenske kongeparet var på vei til Kastrup for å hente barna Victoria, Carl Philip og Madeleine, som også skulle være med på feiringen av dronning Margrethes 60-års dag.

Den danske bilisten som opplevde å bli forbikjørt, ringte politiet med mobiltelefon. Politiet tok opp jakten, men uten å klare å ta igjen kortesjen med travle kongelige biler.

Det svenske nyhetsbyåret TT skriver at bilisten som meldte fra sa at bilene enten hadde svenske eller sveitsiske skilter og at en av dem var blå. Svenskekongens ene Ferrari er blå, en nokså sjelden farge på Ferrarier solgt både i Sverige og Danmark.

Frilansfotograf fant bilfølget

En dansk frilansfotograf hang seg på politiets jakt etter råkjørerne. Og da han kom frem til Kastrup flyplass forstod han hvem politiet hadde jaktet på. Der stod nemlig det kongelige bilfølget med både den svenske kongen og dronningen.

Hoffets informasjonssjef mener bestemt at det var en av kongens venner som kjørte den akutelle Ferrarien. Hvorvidt noen av bilene ble ført av kong Carl Gustaf selv, vil informasjonssjefen ikke kommentere, heller ikke opplysningene om at alle tre bilene kjørte i en kortesje mot Kastrup.

Svenskekongen er glad i raske luksusbiler. Ferrarien har 442 hestekrefter og skal være i stand til å gjøre mer enn 300 kiliometer i timen.

TRAVEL REGENT: Kong Carl Gustaf og hans følge ble observert i 250 km/t på vei til Kastrup. Her er kungen imidlertid helt i ro sammen med bursdagsbarnet Margrethe og prins Philip.