Anklages for å ikke gjøre noe med advarsler om utbredt seksuelt misbruk: Trekker seg fra partiet

Men fortsetter som politimester i byen.

 MASSIV SVIKT:  Ifølge en rapport som er blitt laget for kommunestyret i Rotherham i England har det skjedd en stor kollektiv svikt fra kommunens ledelse i en årrekke. Foto/Rotherham: Reuters.
MASSIV SVIKT: Ifølge en rapport som er blitt laget for kommunestyret i Rotherham i England har det skjedd en stor kollektiv svikt fra kommunens ledelse i en årrekke. Foto/Rotherham: Reuters.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politimester og politiker i Rotherham, Shaun Wright, møter mye motstand etter at minst 1400 barn skal ha blitt utsatt for overgrep fra 1997 til 2013 i Sheffield-forstaden Rotherham i England.

Wright anklages for å ha unnlatt å gjøre noe med advarsler om utbredt seksuelt misbruk av barn da han var senior-rådgiver i barnevernstjenesten i Rotherham fra 2005-2010.

Wright trekker seg Nå trekker Wright seg fra sine verv i partiet, etter at han nærmest fikk et ultimatum fra sine tidligere partikollegaer.

- Hvis han ikke har trukket seg innen i morgen, vil han bli suspendert fra partiet, sa en kilde i Labour til Sky News onsdag kveld.

Klokka 01.00 meldte BBC at Wright trekker seg fra Labour, men at han ikke trekker seg fra sin stilling som politimester.

- Jeg trekker meg herved fra Labour, (..) men jeg fortsetter i min stilling som leder for politiet i South Yorkshire, forteller Wright i en offisiell uttalelse.

Flere politikere i byen krever at Wright fratrer sin stilling som politimester i byen, dette får støtte fra partiet Wright tidligere var tilknyttet.

- I lys av rapporten er det passende at politimester Shaun Wright trekker seg, sier en talsmann for Labour.

Ryster England
Grunnlaget bak alt dette er en rapport som ble lagt fram for kommunestyret i Rotherham i England tidligere denne uka, som hevder det har skjedd en stor kollektiv svikt fra kommunens ledelse i en årrekke, skriver BBC.

Anslagene i rapporten forteller at minst 1 400 barn under 16 år er blitt misbrukt gjennom årene. Ifølge rapporten skal overgriperne «hovedsakelig vært asiatiske menn».

Kritikken er rettet mot toppledere i byen som har underspilt omfanget av hva som har skjedd og politiet i South Yorkshire har ikke prioritert sakene. Dette skal ha skjedd over en periode fra 1997 til 2013.

- Så på ofrene med avsky Professor Alexis Jay, som står bak den siste rapporten, mener advarslene ble feid under teppet.

- Innenfor helsevesenet ble omfanget og alvoret underspilt av lederne. Politiet prioriterte ikke den seksuelle utnyttelsen av barn. De så på mange av ofrene med avsky, og gjorde ingenting for å stoppe de kriminelle handlingene, skriver Jay.

I mange av tilfellene ble barna utsatt for såkalt «grooming» der overgriperne lokket barn i 11-12-13-årsalderen med seg utenfor skoler, ifølge rapporten.

I rapporten kommer det også fram at mange av ofrene hadde en trøblete bakgrunn med både familievold og psykiske problemer.

Rystende avsløringer Det har kommet fram rystende detaljer i rapporten.

Flere av dem som ble intervjuet i forbindelse med rapporter var redd for å bli beskyldt for rasisme fordi flere av barna beskrev overgriperne som asiater.

Dermed ble mange av sakene dysset ned, og flere fikk beskjed om at de ikke skulle bry seg om informasjonen de fikk fra barna.