Involvert i barslagsmål i 1985

Anklages for å lyve om drikking

Donald Trumps høyesterettskandidat, Brett Kavanaugh, anklages for ikke å ha snakket sant da han møtte til senatshøring om seksuelle overgrep i forrige uke.

ANKLAGES: Brett Kavanaugh er Donald Trumps kandidat til å bli ny høyesterettsdommer i USA. Foto: REX/SHUTTERSTOCK
ANKLAGES: Brett Kavanaugh er Donald Trumps kandidat til å bli ny høyesterettsdommer i USA. Foto: REX/SHUTTERSTOCK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg liker øl, innrømmet Kavanaugh under høringen.

Samtidig var han svært nøye med å understreke at han aldri hadde drukket så mye at han ikke husket det som hadde skjedd.

Uttalelsene kom i en svært følelsesladd senatshøring hvor også Christine Blasey Ford anklaget ham for seksuelle overgrep under en fest i 1982. Hun er en av tre kvinner som anklager ham for overgrep.

Denne uka har FBI fått lov til å etterforske saken, men de må være ferdig innen fredag. Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, har også gjort det klart at de skal holde en avstemning om Kavanaugh denne uka. Dersom flertallet støtter ham, blir han utnevnt til høyesterettsdommer på livstid.

Anklager fra studievenner

Men Kavanaugh er i hardt vær, og nå har Det hvite hus gjort det klart at FBI får lov til å avhøre hvem de vil så lenge vitnene er relevante for saken, skriver NTB.

Tre kvinner har anklaget ham for seksuelle overgrep. I tillegg hevder tidligere klassekamerater at han løy om eget alkoholkonsum da han svarte under ed i senatshøringen. Nå har også en politirapport fra et barslagsmål i 1985 sett dagens lys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer