Anklages for drap, drapsforsøk, væpnet ran, spionasje og kriminelt forbund

Etterforskningsledelsen i Kongo overleverte bevisene til retten i dag.

BEVISENE: Her er en rekke av gjenstandene som ble beslaglagt under pågripelsen av de to nordmennene, og som vil bli brukt mot dem i rettssaken. Foto: Espen Røst / Dagbladet
BEVISENE: Her er en rekke av gjenstandene som ble beslaglagt under pågripelsen av de to nordmennene, og som vil bli brukt mot dem i rettssaken. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningen av de to nordmennene som anklages for drap og spionasje i Kongo, ble tirsdag formelt avsluttet.


- Nå er jeg ferdig. Nå er det opp til domstolens president å sette en dato for rettssaken, opplyser etterforskningsleder Roger Wawara.

- Det er det vi alle venter på, legger han til.

NTB var til stede da beslagene i saken ble registrert ved den militære domstolen i Kisangani klokken 13.30 tirsdag.

Blant beslagene er det etterforskningslederen mener er drapsvåpenet, ID-kort fra det norske forsvaret og sikkerhetsselskapet SIG, norske pass, to mobiltelefoner, en av dem med flere bilder etterforskningslederen mener knytter nordmennene til drapet.

Wawara sa til NTB mandag at han tror rettssaken vil starte neste uke, men saken har tidligere blitt utsatt en rekke ganger.

Begge nordmennene er anklaget for drap, drapsforsøk, væpnet ran, spionasje og for å ha forsøkt å danne et kriminelt forbund.

Den ene av de to mistenkes i tillegg for å ha ledet et kriminelt forbund og for å bære våpen uten tillatelse.

De risikerer å bli dømt til døden dersom de blir funnet skyldig. Selv om mange blir dømt til døden i Kongo, har ikke dødsstraff blitt praktisert i landet de siste seks årene.

(NTB)

SNART I RETTEN:
Tjostolv Moland og hans 27-årige kamerat er siktet for drap på sin sjåfør, Abedi Kasongo.
Foto: Troens Bevis / SCANPIX
SNART I RETTEN: Tjostolv Moland og hans 27-årige kamerat er siktet for drap på sin sjåfør, Abedi Kasongo. Foto: Troens Bevis / SCANPIX Vis mer