Miss World:

Anklages for fusk

Kinesiske Qin Zewen (25) kan ha jukset seg til å delta i en av verdens største missekonkurranser.

I HARDT VÆR: Kinas misse-bidrag Qin Zewen er anklaget for å jukse seg inn i konkurransen. Foto: Miss World China
I HARDT VÆR: Kinas misse-bidrag Qin Zewen er anklaget for å jukse seg inn i konkurransen. Foto: Miss World China Vis mer
Publisert

Det stormer rundt Kinas bidrag til neste års Miss World.

Det er usikkert hva som vil skje med kinesiske Qin Zewen (25), som ifølge flere medier kan ha jukset seg til å bli Kinas kandidat i verdens eldste skjønnhetskonkurranse.

Ifølge The Times er Qin Zewen blant annet anklaget for å ha forfalsket et vitnemål. Kina skulle opprinnelig sende Ruan Yue til konkurransen, men da hun i august ble fratatt tittelen på grunn av «upassende oppførsel», fikk Zewen æren av å representere landet.

Mange reagerte på at det gjeve oppdraget gikk til Zewen framfor andre- eller tredjeplassen i Miss China.

Og da det viste seg at 25-åringen heller ikke hadde vunnet på regionalt nivå og bare hadde 3500 følgere på det kinesiske sosiale mediet Weibo, begynte flere å lukte skandale.

VAKREST I VERDEN: Sør-afrikanske Rolene Strauss (22) ble kåret til verdens vakreste kvinne under den årlige Miss World-konkurransen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Jobbet som assistent

Opprørte brukere på sosiale medier begynte å grave i 25-åringens fortid, og i rekordfart begynte det å spre seg rykter om at misse-deltakeren hadde løyet om både jobb og utdanning.

Zewen har hevdet å ha en mastergrad i finans fra det prestisjetunge Fudan-universitetet i Shanghai, og å ha jobbet som analytiker i Essence Securities, et av Kinas fremste finansinstitusjoner.

Noen dager etter at det ble kjent at Zewen skulle representere Kina i Miss World, gikk Essence Securities ut og bekreftet at hun hadde jobbet for selskapet, men bare som assistent.

«I løpet av tida i Essence, hadde Qin enkle arbeidsoppgaver, som å kontakte klientene og sortere dokumenter», het det i uttalelsen, ifølge Herald Sun.

Videre kom det fram:

«Det er hennes egen beslutning å ta del i sosiale aktiviteter, og ingen av disse handlingene representerer kvinnene i denne bransjen».

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Det har også kommet beskyldninger om at Zewen skal ha photoshoppet seg selv inn i et bilde fra en forelesning på Fudan-universitetet, noe som fikk flere til å så tvil om hun virkelig hadde en grad fra det velrenommerte universitetet.

25-åringen har også blitt anklaget for å forfalske et vitnemål fra Shanghai Jiao Tong University.

Bekymret

Spekulasjonene rundt Qin Zewen har fått såpass mye oppmerksomhet at Miss World også så seg nødt til å gå ut og kommentere kontroversene. I en uttalelse fra august bekreftet organisasjonen at de undersøkte saken.

«Vi er bekymret over anklagene som har kommet mot Miss China-kandidaten. Vi undersøker saken og hvis reglene har blitt brutt, vil passende tiltak bli iverksatt», opplyste organisasjonen.

Det er foreløpig ikke kjent om saken vil få noen konsekvenser for Qin Zewen og Kinas deltakelse. Hun har hittil ikke selv uttalt seg om anklagene.

OKSEDRAMA: Det oppstod stor dramatikk på gården da oksen «Sondre» gikk til angrep på deltagerne. Vis mer

Miss World er en skjønnhetskonkurranse som ble etablert i England i 1951.

Det er den eldste missekonkurransen i verden og arrangeres hvert år som en av de fire store, internasjonale skjønnhetskonkurransene. De andre er Miss Universe, Miss International og Miss Earth.

Norge har aldri vunnet Miss World, men Ingeborg Sørensen stakk av med andreplassen i 1972, Kathrine Sørland ble nummer fire i 2002 og Mariann Birkedal nummer seks i 2010.

Vår mest kjente missedronning er nok Mona Grudt, som ble kåret til Miss Universe i Los Angeles i 1990.

Det er ikke kjent når neste års Miss World-konkurranse vil finne sted.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer