Donald Trump:

Anklages for golf-juks

«Tutta» anklaget Donald Trump for juksing for over ett år siden. Nå støttes anklagene av flere kjendiser i ei ny bok.

ANKLAGES: President Trump anklages for å være verdens største juksemaker når han spiller golf. FOTO: Kip Carrol / Rex / NTB Scanpix
ANKLAGES: President Trump anklages for å være verdens største juksemaker når han spiller golf. FOTO: Kip Carrol / Rex / NTB ScanpixVis mer

Siden Donald Trump ble president, har det blitt utgitt en rekke bøker hvor oppførselen hans omtales i mindre hyggelige ordelag. I en fersk bok beskyldes han for å være «verdens største juksemaker når han spiller golf».

- Han jukser som faen … så jeg vet ikke helt hvordan han er i business. De sier at hvis du jukser i golf, så jukser du i business. Det som er sikkert er at han betaler caddien sin godt, for uansett hvor langt ut i skogen han slår ballen, så ligger den midt i fairway når vi kommer dit.

Det sa Suzann «Tutta» Pettersen i et intervju med VG allerede i januar 2018. Hun fortalte at vennskapet deres strekker seg mer enn ti år tilbake i tid, og at før Trump ble president, så ringte han hennes minst én gang i måneden.

Samtidig fortalte hun at hun liker Trump som person, og beskrev det som en «veldig personlig kontakt».

Kritiseres i fersk bok

Nå støttes den profesjonelle golfspillerens Trump-uttalelser i boka Commander in Cheat: How Golf Explains Trump, som gis ut tirsdag. New York Post har allerede fått tak i utdrag av boka, og skriver at forfatter Rick Reilly har snakket med en rekke kjente navn i arbeidet med den.

Reilly er en prisvinnende tidligere Sports Illustradet-journalist, som selv har spilt golf med Donald Trump.

I boka omtales Trump som «verdens verste jukser i golf».

- Jeg så helt tydelig at Trump slo en ball ut i innsjøen på Trump National, og at caddien hans fortalte at han fant den, siteres skuespiller Samuel L. Jackson på i boka, ifølge The Guardian.

Oppsiktsvekkende

Også bokseren Oscar de la Hoya og artisten Alice Cooper siteres på å ha bevitnet presidentens juks på fairwayen, men det er sportskommentator Mike Tirico som kommer med den mest oppsiktsvekkende historien:

- Jeg slo mitt livs slag mot et opphøyet hull som jeg ikke kunne se, og jeg visste at ballen ville lande nærme hullet. Da jeg kom fram, var ikke ballen der. I stedet lå den i en bunker 15 meter fra hullet, sier Tirico og forklarer at det ikke ga mening for ham - helt til caddien snakket med ham etter at runden var ferdig.

- Trumps caddie kom bort til meg og sa: Du vet at ballen din landet tre meter fra hullet? Trump kastet den i bunkeren. Jeg så at han gjorde det.

Trump spilte golf på sin reise til Florida både lørdag og søndag, og ifølge The Guardian sendte han ut sinte, politiske Twitter-meldinger fra golfbanen. Men han har ennå ikke benyttet det sosiale mediet til å svare på golfkritikken.

FEIL NAVN: USAs president Donald Trump har en lei tendens til å si feil navn på folkene han tiltaler. Det skjedde også da han skulle takke Tim Cook fra Apple. Video: CNN. Vis mer

Kritiseres i bøker

Det er langt fra første gang Trump kritiseres i bøker:

I boka «Fire and Fury» tegnes det et bilde av at Trump er ustabil, og at han er uskikket til å være president. Trump har uttalt at boka er «full av løgner, fordreininger og kilder som ikke finnes».

I boka Fear: Trump In The White House ble det hevdet at forsvarsminister James Mattis har sagt at Trump har «oppførselen og forståelsen til en femte- eller sjetteklassing». Trump raste mot boka, og omtalte det som «oppdiktet svindel».