Andrew Cuomo

Anklages for grove trusler:
- Traumatiserende

Den demokratiske guvernøren i New York, Andrew Cuomo, er i hardt vær for angivelig å ha dekket over coronadødsfall. Nå er han også anklaget for å ha truet en annen demokratisk politiker.

I HARDT VÆR: New York-guvernør Andrew Cuomo innrømmer at han holdt tilbake informasjon om coronadødsfall på delstatens sykehjem. Foto: Erik Pendzich/Shutterstock
I HARDT VÆR: New York-guvernør Andrew Cuomo innrømmer at han holdt tilbake informasjon om coronadødsfall på delstatens sykehjem. Foto: Erik Pendzich/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Da New York var episenteret for coronapandemien i fjor vår, ble Cuomo hyllet som en leder internasjonalt for å opptre tydelig og med åpenhet. Men de siste månedene har han fått massiv kritikk for å forsøke å dekke over hvor mange som døde av corona på delstatens sykehjem.

Bakgrunnen er at mer enn 9.000 pasienter med coronavirus ble sendt tilbake fra sykehus til sykehjem før de var friskmeldt under starten av pandemien, mer enn 40 prosent flere enn det delstatens helsedepartement tidligere har oppgitt.

Mandag innrømmet Cuomo også omsider at kontoret hans ikke skulle holdt tilbake data fra delstatspolitikere og offentligheten.

Mer enn 15.000 personer har dødd av covid-19 på sykehjem og liknende institusjoner i New York. Men så seint som i januar, hevdet Cuomos kontor at tallet bare var 8.500, melder Reuters.

Etterforskes

Men Cuomo har ikke beklaget dette overfor andre politikere i delstatsforsamlingen, som har forsøkt å stille spørsmål og kritisert ham. Tvert i mot skal han slått hardt tilbake.

Nå forsøker en rekke folkevalgte i delstatsforsamlingen fra hans eget parti å gjøre opprør og frata Cuomo fullmaktene han fikk tidlig i pandemien. Dette skjer samtidig som FBI og den føderale statsadvokaten i New Yorks østlige distrikt har startet en etterforskning av Cuomos håndtering, skriver New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer