Anklages for grunnlovsbløff

Martin Kolberg (Ap) mener Michael Tetzchner (H) bløffer om å ha presset Ap til enighet i striden om Grunnloven. Høyres regjeringspartner Frp bekrefter Ap's versjon.

ANKLAGES FOR BLØFF: Høyres Michael Tetzschner ankalges for å ha snakket usant fra Stortingets talerstol av Ap's Martin Kolberg.   Foto: Berit Roald / Scanpix (Tetzschner) Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet (Kolberg)
ANKLAGES FOR BLØFF: Høyres Michael Tetzschner ankalges for å ha snakket usant fra Stortingets talerstol av Ap's Martin Kolberg. Foto: Berit Roald / Scanpix (Tetzschner) Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet (Kolberg) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Stortinget i dag vedtok Grunnlovens fagre vendinger i ny språkdrakt, skjedde det etter en mindre fager ordveksling mellom Arbeiderpartiets Martin Kolberg og Høyres Michael Tetzchner.

Fra Stortingets talerstol framholdt nemlig Tetzchner at den babelske grunnlovsstriden først ble løst etter at han mandag overrekte et brev til Kolberg, der han ga Ap frist til klokka fem samme dag til å kapitulere. Denne framstillingen, at Høyre fikk Ap inn i sin fold, fikk Kolberg til å se rødt:

- Det er uriktig, og det er tendensiøst, repliserte han, før han la til at brevet var et forsøk fra Høyres side på å unngå å stå alene da Grunnloven ble modernisert.

- Ikke forsøk å lage en annen historie: Det er ikke en verdig opptreden, fortsatte Kolberg.

Les også: Sp-Lundteigen hyller Carl I. Hagen for grunnlovs-oppussing.  

- Ingen avtale Overfor Dagbladet fastholder Tetzchner sin versjon. 

- Kolberg og jeg hadde et møte mandag morgen, hvor jeg overleverte en skriftlig henvendelse der jeg sa at løsningen måtte ligge i at de kunne finne fram til å modernisere Grunnloven uten å insistere på Graver-utvalgets forslag, altså å kommer over til vårt grunnlovsforslag, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer