Anklages for hijab-kupp

Sterke beskyldninger mot justisminister Knut Storbergets rådgivere. Ikke informert om «hijabvedtak» i eget departement.

ANKLAGES: Astrid Aas-Hansen (Ap) i Stortingets vandrehall. Aas-Hansen er statssekretær i Justisdepartementet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ANKLAGES: Astrid Aas-Hansen (Ap) i Stortingets vandrehall. Aas-Hansen er statssekretær i Justisdepartementet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går kveld kom nyheten om at justisminister Knut Storberget (AP) selv ikke var kjent med forslaget eller at notat ble lagt ut på regjeringens hjemmesider.Dagbladet.no har i dag vært i kontakt med flere sentrale politikere som var tilstede på det omstridte hijab-møtet 6. februar.

- Forankret hos Storberget

Møtet fant sted i Justisdepartementet og statssekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik var tilstede. Andre møtedeltakere var sentrale innvandringspolitikere i AP. Flere av disse var sterke motstandere av hijab-forslaget.

- Astrid Aas-Hansen og Hadia Tajik framstilte det som at hijab-forslaget var forankret i ledelsen i Justisdepartementet og hos Storberget selv, sier en kilde som var tilstede på møtet.

Debatten om bruk av hijab i politiet raser nå på sin tredje uke, etter at Justis- departementet la ut et notat på sine hjemmesider 4. februar der de tok til orde for å følge politidirektoratets innstilling om å tillate hijab i politiet. 

«Etter å ha mottatt Politidirektoratets vurdering, er det besluttet at politiets uniformsreglement skal endres slik at det gis anledning til bruk av religiøst hodeplagg sammen med politiuniformen» heter det i notatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer