Ghislaine Maxwell

Anklages for nakenmassasje

En kvinne anklager Ghislaine Maxwell for å ha massert henne naken da hun bare var 16 år gammel. Det skal ha skjedd på ranchen til den pedofilidømte, avdøde forretningsmannen Jeffrey Epstein.

SAMMEN: Tiltalte Ghislaine Maxwell gir den nå avdøde finansmannen Jeffrey Epstein en fotmassasje om bord på et privatfly. Bildet ble lagt fram i retten av aktoratet for å illustrere forholdet mellom de to. Foto: U.S. Attorney's Office/Handout
SAMMEN: Tiltalte Ghislaine Maxwell gir den nå avdøde finansmannen Jeffrey Epstein en fotmassasje om bord på et privatfly. Bildet ble lagt fram i retten av aktoratet for å illustrere forholdet mellom de to. Foto: U.S. Attorney's Office/Handout Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Aktoratet i New York gjorde seg fredag ferdig med å legge fram saken mot den tidligere sosietetskvinnen fra Storbritannia.

Maxwell har sittet i varetekt i 16 måneder i Metropolitan Detention Center i New York. 59-åringen er tiltalt for menneskehandel, etter å angivelig ha hjulpet avdøde Jeffrey Epstein med sexhandel og overgrep mot mindreårige, ved å rekruttere og «groome» disse jentene. Blir hun dømt, risikerer hun opp til 80 år i fengsel.

De siste ukene har flere anklagere og andre vitner beskrevet et svært nært forhold mellom Maxwell og Epstein.

ARRESTERT: Fungerende statsadvokat i New York, Audrey Strauss, peker ut Ghislaine Maxwell som medhjelperen til sexforbryteren Jeffrey Epstein. Video: AP Vis mer

Fredag fortalte en av de kvinnelige anklagerne om hvordan Maxwell presset henne til å kle seg naken og få en massasje da hun bare var 16 år gammel i 1996.

Dro på kino

Det skal ha skjedd på ranchen til Epstein i New Mexico. Dagen etter massasjen, skal Epstein ha krabbet inn i senga hennes fordi han «ville kose», ifølge kvinnen.

Hun traff Epstein for første gang i hjemmet hans i New York seint i 1995 fordi søsteren hennes jobbet som kunstmaler for ham.

Epstein skal både ha kjøpet flybilletten hennes til New York og sagt at han var interessert i å betale for utdanningen hennes. Første kveld dro de for å se musikalen «Phantom of the Opera».

- Han virket veldig vennlig og ganske jordnær, fortalte anklageren i retten, ifølge The Guardian.

Neste gang de møttes, dro Epstein sammen med de to søstrene på kino. Der skal den nå avdøde finansmannen ha begynt å stryke henne på foten, beinet og hånda.

- Jeg ble veldig nervøs. Jeg følte kvalm, forteller kvinnen.

Hun forklarer at hun ikke sa noe til søsteren fordi hun ikke vile gjøre noe som kunne sette søsterens jobb i fare.

SVARER: Slik svarte kronprins Haakon på spørsmål om at både han og kronprinsesse Mette-Marit flere ganger i perioden 2011 til 2013 møtte overgrepsdømte Jeffrey Epstein. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Ikke ivrig

Våren 1996 ble hun igjen invitert til Epstein. Denne gangen var det et helgebesøk til ranchen hans i New Mexico.

- Jeg var ikke ivrig etter å reise til New Mexico, forteller kvinnen.

Men da hun fikk høre at en annen kvinne, Ghislaine Maxwell, også ville være til stede, ble hun litt beroliget.

- Jeg tenkte at de var kjærester, så jeg trodde ikke han ville gjøre noe når de var sammen, sier kvinnen.

Maxwell skal ha opptrådt begeistret da hun fikk treffe den daværende 16-åringen. Alle tre dro først inn til den nærmeste byen. Så kom de tilbake til ranchen.

- Det ble bestemt at jeg skulle lære hvordan jeg skulle gi fotmassasje til Epstein. Og Maxwell skulle vise meg hvordan jeg skulle massere føttene hans, forklarer kvinnen og fortsetter:

- Jeg så hva hun gjorde, og jeg gjorde som hun ba meg om. Jeg var veldig ukomfortabel. Jeg ønsket å stoppe, sier kvinnen i retten.

Bedt om å kle av seg

Så vendte Maxwell oppmerksomheten mot 16-åringen.

- Hun spurte om jeg noensinne hadde fått en profesjonell massasje. Hun sa hun ønsket å gi meg den opplevelsen, og at hun gjerne vil gi meg en massasje, forteller kvinnen som nå er 42 år gammel.

Inne på rommet hennes skal det ha vært et massasjebord. Maxwell skal så ha bedt 16-åringen om å kle av seg.

PRINS ANDREW: Virginia Guiffre sier at Jeffrey Epstein fløy henne til London for å ha sex med prins Andrew. Video: BBC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Hun ba meg kle av meg og legge meg under lakenet på massasjebordet. Det gjorde jeg. Maxwell dro så ned lakenet så brystene mine kom til syne. Hun begynte å gni brystene og brystet mitt. Jeg ville så gjerne komme meg av det bordet, forteller kvinnen.

Epstein i senga

Neste morgen kom Epstein inn mens hun fortsatt lå i senga.

- Han krøp opp i senga med meg. Han presset kroppen sin mot meg, forteller kvinnen.

Hun skal da ha sagt at hun måtte på toalettet for å komme seg ut av situasjonen.

Selv har Maxwell hele tida hevdet at hun er uskyldig. Forsvarerne hennes ba fredag om at hun blir frifunnet, skriver CNN.

Gjennom ti dager i retten har 24 vitner fortalt om hvordan Maxwell skal ha hatt et nært forhold til overgrepsdømte Epstein.

På tur med Celina

Denne uka ble også Epsteins private pilot - i skandaleflyet «Lolita Express» - spurt om Celina Midelfarts forhold til den avdøde milliardæren.

På drøyt 15 måneder fløy den norske kosmetikk-dronninga minst 13 ganger i Epsteins fly, da hun var 23 og 24 år gammel. Epstein ble seinere dømt for grove sexovergrep. Han døde i 2019 da han satt varetekstfengslet anklaget for flere overgrep.

Midelfart studerte i New York i tida da hun hadde kontakt med Epstein. Hun skal også ha møtt USAs forrige president, Donald Trump, gjennom Epstein.

Det var Maxwells advokater som tok opp Epsteins angivelige forhold til Midelfart. Trolig gjorde de dette for å overbevise retten om at Epstein ikke var pedofil.

Reagerer

- Påstanden er usann. Jeg har aldri hatt noe forhold til eller datet Epstein. Jeg har aldri hatt noe nært forhold Epstein. Han inngikk i bekjentskapskretsen rundt Donald Trump, som det er kjent at jeg i en kortere periode også var en del av. Jeg har ikke hatt noe som helst med Jeffrey Epstein å gjøre etter 1997, skriver Midelfart i en e-post til Se og Hør.

- Fakta er jeg skulle investere noen midler i USA for over 25 år siden. En norsk finansiell rådgiver anbefalte Epstein, som den gang var en respektert finansiell rådgiver i det anerkjente amerikanske meglerhuset Bear Sterns. Jeg hadde over et kortere tidsrom noen midler plassert av Bear Stearns, representert ved Epstein, skriver hun videre.

Midelfart sier også at hun ikke er blitt kontaktet under etterforskningen, og at hun aldri har møtt Maxwell.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer