Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anklages for nytt overgrep

To tidligere kjærester av Jan Birger Medhaug har tatt kontakt med kvinnen som har anmeldt ham for voldtekt. Den ene anklager ham for å ha begått et seksuelt overgrep for 25 år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som har anmeldt tidligere KrF-topp Jan Birger Medhaug for voldtekt, påklaget i går henleggelsen av saken. Årsaken er de nye vitnene, som kvinnens advokat mener kan styrke hennes troverdighet.

- Dette er gamle forhold, hvorfor velger dere å bringe dem inn i saken?

- Vi ber om å få disse vitnene avhørt fordi disse kvinnene bekrefter et mønster i Medhaugs væremåte som styrker min klients forklaring og troverdighet. Det er svært viktig for disse kvinnene at min klient blir trodd. De har reagert sterkt på det de oppfatter som en skjev framstilling av saken, sier Hege Salomon.

Det ene vitnet er en kvinne som skal ha vært kjæreste med Medhaug for 25 år siden. Etter det Dagbladet erfarer, hevder denne kvinnen at hun ble utsatt for et seksuelt overgrep av Medhaug.

- Trakassert

Den andre kvinnen som har tilbudt seg å vitne, skal ha vært i en arbeidskonflikt med Medhaug på midten av 90-tallet, og har følt seg trakassert av ham.

En tredje kvinne, som også er Medhaugs ekskjæreste, har også tatt kontakt. Hun er for tida på ferie, det er derfor ikke avklart om hun ønsker å vitne. Det er uklart når denne kvinnen hadde et forhold til Medhaug.

- Handler vitnemålene om handlinger som kan betegnes som overgrep?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Salomon. Ifølge advokaten kjenner ingen av de nye vitnene kvinnen som har anmeldt Medhaug, og de kjenner heller ikke hverandre. Alle tre er fra Rogaland.

Uvanlig

Strafferettseksperter Dagbladet har vært i kontakt med, understreker at det ikke er vanlig med såkalte karaktervitner i Norge.

- Et vitne som har noe å forklare om den anmeldtes atferdsmønster langt tilbake i tid, vil sjelden bli sett som særlig tungtveiende, sier professor i offentlig rett Jon T. Johnsen.

Medhaugs advokat, Bjørn O. Vikse, hevder at verken han eller hans klient aner hva slags forhold disse kvinnene sikter til.

I HARDT VÆR: En ny kvinne anklager nå Jan Birger Medhaug for seksuelt overgrep. En annen kvinne skal ha følt seg trakassert av ham. Bildet er fra fylkesordførernes sommermøte 4. august.