Andrew Cuomo

Anklaget for å beføle medarbeider

Enda en kvinne anklager den hardt pressede demokratiske guvernøren i New York, Andrew Cuomo. I den mest alvorlige anklagen hittil hevder kvinnen at han antastet henne mens de to var alene i guvernørboligen.

ANKLAGET: New York-guvernør Andrew Cuomo snakker på en pressekonferanse 22. februar. Foto: Seth Wenig/Pool via REUTERS/File Photo
ANKLAGET: New York-guvernør Andrew Cuomo snakker på en pressekonferanse 22. februar. Foto: Seth Wenig/Pool via REUTERS/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Kvinnen, som ikke har stått fram med navn, men som jobber for ham, sier at hun var alene med Cuomo i fjor da hendelsen skjedde, ifølge avisa i delstatshovedstaden Albany, The Times Union.

Ifølge anklagen skal Cuomo (63) ha bedt den langt yngre medarbeideren komme til guvernørboligen for å hjelpe ham med mobiltelefonen. Da de to var alene, skal han ha lukket døra og befølt henne under skjorta.

Guvernøren står allerede anklaget av fem andre kvinner for seksuell trakassering.

- Plassert i fare

Debra Katz er advokat for en av de andre anklagerne, Charlotte Bennett (25). Hun beskriver den nye anklagen som «uhyggelig lik» Bennetts historie.

- Guvernørens seksuelle trakassering, som Charlotte Bennett rapporterte, ble begravd av rådgiverne hans og ble aldri skikkelig etterforsket. Fordi de gjorde det mulig, ble en annen ung kvinne plassert i fare, sier Katz i en uttalelse onsdag, ifølge AP.

Også Bennett har fortalt at hun ble bedt om å hjelpe Cuomo med mobiltelefonen. Da de to var alene i delstatsforsamlingen, skal Cuomo, ifølge Bennett, ha spurt henne om sexlivet hennes og forsøkt å sjekke henne opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer