Anklaget for å klå: - Jeg husker ingen negative interaksjoner

Canadas statsminister uttaler seg om anklagen fra 18 år siden.

JUSTIN TRUDEAU: Canadas statsminister ble intervjuet i forbindelse med hendelsen som skal ha funnet sted for 18 år siden, da en ung, kvinnelig reporter skal ha opplevd ham som «upassende og klåfingra». Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2000 dukket anklagene opp for første gang i lokalavisa Creston Valley Advance.

En lederartikkel hevdet at en 28 år gammel lærer som deltok på en festival til inntekt for en veldedig stiftelse, hadde klådd på en ung kvinnelig reporter fra avisa.

I lederartikkelen sto det at reporteren følte seg utsatt for en åpenlyst respektløs handling, og at den 28 år gamle læreren skal ha unnskyldt seg overfor reporteren dagen etter.

Den 28 år gamle læreren skal ha vært Canadas nåværende statsminister, Justin Trudeau, skriver Washington Post.

Kjent navn

Festivalen det var snakk om, het Kokanee Summit Festival og ble årlig arrangert i Creston i British Columbia. Festivalen samlet inn penger til inntekt for en stiftelse som jobber med snøskred.

Trudeau-familien skal ha blitt engasjert i stiftelsen etter at Justin Trudeaus bror, Michel Trudeau, mistet livet i et snøskred, skriver kanadiske National Post.

Trudeau var i 2000 et kjent navn i Canada, selv om han ikke da selv var involvert i politikk. Han er nemlig den eldste sønnen til Canadas tidligere statsminister Pierre Trudeau.

Og derfor ble anklagen mot Trudeau framsatt i lokalavisa.

Husker ingen «negative interaksjoner»

Anklagen ble så omtalt tidligere denne måneden av kanadisk presse. Som følge av omtalen, ga apparatet rundt statsminister Trudeau ut en uttalelse om saken.

Ordlyden i uttalelsen gjentok Trudeau søndag, da han for første gang selv ble spurt - og svarte - på anklagen.

- Jeg husker den dagen i Creston godt. Det var snøskredstiftelsens arrangement til støtte for snøskredsikkerhet. Jeg hadde en god dag den dagen. Jeg husker ingen negative interaksjoner den dagen, sa Trudeau til reportere, ifølge Washington Post.

Han deltok da på et valgkamparrangement. Trudeau har selv sagt at han har «nulltoleranse» for seksuell trakassering, ifølge kanadiske The Star.

- Var oppskaket

Til kanadiske National Post forteller utgiver av avisa, Valerie Bourne, at hun husker varselet fra den kvinnelige journalisten godt.

- Hun kom inn til meg, og var oppskaket, sier den tidligere redaktøren Bourne.

Avisas daværende redaktør, Brian Bell, forteller at også han ble varslet av journalisten.

- Jeg kan ikke huske at reporteren framstod som verken traumatisert eller veldig nedslått, men hva nå enn som skjedde var definitivt ikke ønskelig og definitivt upassende, sier Bell til den kanadiske avisa.

Han fester lit til kvinnens forklaring.

Den aktuelle journalisten jobber ikke lenger i pressen, og har overfor National Post ikke ønsket å kommentere saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer