Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anklaget for å snike seg over fengselsmuren og forgifte Moland

De to nordmennenes advokat i Kongo avviser anklagene.

ANKLAGET: Den norske advokaten Marius Dietrichson. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
ANKLAGET: Den norske advokaten Marius Dietrichson. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KISANGANI (Dagbladet): Den norske advokaten Marius Dietrichson og hans kollega Morten Furuholmen er av dommertribunalet i Kisangani anklaget for å ha gitt Tjostolv Moland medisiner slik at han ble syk og utilregnelig, forteller Dietrichson til Dagbladet.

For tiden er bare Dietrichson tilstede i Kisangani. Hans jobb består i å tilrettelegge for forsvaret av Tjostolv Moland og Joshua French.

- Skulle jeg ha leid en motorsykkel, kjørt den ut i en by jeg ikke aner retningen i, midt på natta, for å klatre over murene til fengselet og forgiftet Moland, spør Marius Dietrichson retorisk.

Forbud
Det er nedlagt forbud for Dietrichson mot å snakke med Moland og French, noe som har gjort oppdraget vanskelig.

Søndag var Dietrichson i møte med lederen for militærretten i Kisangani i et forsøk på å få opphevet forbudet. Han ble da konfrontert med beskyldninger om at han skal ha klatret over murene i sentralfengselet der Moland og French sitter fanget.

Avviser
Ifølge Dietrichson ble han fortalt at han lørdag natt klokken tre skulle ha ankommet fengselet på en motorsykkel for så å ha klatret over murene for å komme seg inn i til French og Moland

- Klatret du over murene til sentralfengselet natt til søndag?

- Svaret er nei, sier Dietrichson til Dagbladet.

HØY MUR: Tjostolv Moland og Joshua French er dømt for drapet på sin sjåfør i Kongo og siktet for ransplaner av bank i Kisangani. Her er fengselet der de to sitter. Foto: Anders Holt Johansen/Dagbladet
HØY MUR: Tjostolv Moland og Joshua French er dømt for drapet på sin sjåfør i Kongo og siktet for ransplaner av bank i Kisangani. Her er fengselet der de to sitter. Foto: Anders Holt Johansen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media