Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anklaget for kannibalisme

Fem menn drev i Stillehavet i ett år. Bare tre kom hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da de tre fiskerne, Lucio Rendom, Jesus Vidana og Salvador Ordonez, kom hjem etter å ha vært savnet på sjøen i 285 dager, ble de møtt av et pressekorps som anklaget dem for å ha overlevd ved å spise sine to venner, skriver Sky News.

Rendom, Vidana og Ordonez ble funnet av taiwanske fiskere i Stillehavet, 8000 km. fra land, og flydd hjem til Mexico.


De tre fiskerne reiste ut sammen med eieren av båten, Senor Juan og en annen fisker.

Etter at deres 27 fots båt gikk tom for bensin, mistet de kontroll over båten og drev langt ut på havet.

Fiskerne forklarte reporterne at de hadde overlevd gjennom å spise rå fisk og fugl og ved å drikke regnvann. De fikk tiden til å gå ved å lese bibelen, synge og danse. Fiskerne forklarte også at de to andre døde fordi de nektet å spise rå mat.

I tillegg til anklagene om overlevelse gjennom kannibalisme, ble de tre anklaget for å ha dratt ut for å smugle narkotika. Selv mente fiskerne at de dro ut for å fiske.

Alle tre tilbød seg å ta løgndetektortest for å bevise at de snakker sant.

LØGNDETEKTOR: Lucio Rendom, Salvador Ordonez og Jesus Vidana tilbød seg å ta løgndetektortest for å bevise at de snakker sant. Foto:SCANPIX
LØGNDETEKTOR: Lucio Rendom, Salvador Ordonez og Jesus Vidana tilbød seg å ta løgndetektortest for å bevise at de snakker sant. Foto:SCANPIX Vis mer