Anklaget for marijuana-kake

Advokat John Christian Elden samarbeider nå med en japansk advokat for å få løslatt den norske studenten Ingrid Martinussen.

FENGSLET: Den norske studenten Ingrid Martinussen sitter fengslet i Japan, anklaget for å ha forsøkt å smugle ei marijuana-kake inn i landet. Foto: Privat
FENGSLET: Den norske studenten Ingrid Martinussen sitter fengslet i Japan, anklaget for å ha forsøkt å smugle ei marijuana-kake inn i landet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I snart to uker har Ingrid Martinussen (32) sittet i varetekt i en politiarrest i Tokyo. Anklaget for å ha bestilt en såkalt marijuana-kake fra USA via internett.

Narkotika-politiet i Tokyo anklaget først en annen student for å ha bestilt kaka – som inneholdt 140 gram marijuana – men da den andre kvinnen ble løslatt, slo politiet til og arresterte norske Ingrid.

Samarbeid

- Vi samarbeider nå tett med en advokat i Tokyo for å få vår klient løslatt, sier advokat Elden til Dagbladet.

Ifølge leder Stian Sopp i studentorganisasjonen ANSA, bistår advokatfirmaet til japanske advokaten Takashi Takano den norske kvinnen.

- Nå er jeg veldig lettet, sier Sopp til Dagbladet.

Ingrid Martinussen ble pågrepet av politiet i Tokyo den 20. november i år Hun sitter fortsatt i en celle på politihuset. I Norge er det ulovlig å ha fanger sittede mer enn tre døgn på en politicelle. Det er også brudd på menneskerettighetskonvensjonen å bli sittende så lenge på en slik celle.

Den 32 år gamle studenten hverken røyker eller drikker, og har aldri hatt noe med narkotika å gjøre. Etter hva Dagbladet forstår kan en eller flere ukjente ha misbrukt hennes navn, og bestilte marijuana-kaka i hennes navn.

Nekter straffskyld

- Hun har ingen kjennskap til saken, og nekter selvfølgelig enhver form for straffskyld. Hun har ingenting med narkotikaen å gjøre, sier advokat Elden.

Narkotika-lovgivningen i Japan er svært streng. I Norge ville en slik forbrytelse etter rettspraksis bli straffet med en betinget dom.

Håp om løslatelse

- Vi har sammen med vår japanske kollega, håp om å få vår klient løslatt snart. Slik at hun kan komme hjem til jul. Det er ingen tvil om at det er stor belastning for henne å sitte uskyldig i varetekt. Vi er bekymret for henne, sier John Christian Elden til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer