Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anklaget for marijuana-kake

Advokat John Christian Elden samarbeider nå med en japansk advokat for å få løslatt den norske studenten Ingrid Martinussen.

FENGSLET: Den norske studenten Ingrid Martinussen sitter fengslet i Japan, anklaget for å ha forsøkt å smugle ei marijuana-kake inn i landet. Foto: Privat
FENGSLET: Den norske studenten Ingrid Martinussen sitter fengslet i Japan, anklaget for å ha forsøkt å smugle ei marijuana-kake inn i landet. Foto: Privat Vis mer

I snart to uker har Ingrid Martinussen (32) sittet i varetekt i en politiarrest i Tokyo. Anklaget for å ha bestilt en såkalt marijuana-kake fra USA via internett.

Narkotika-politiet i Tokyo anklaget først en annen student for å ha bestilt kaka – som inneholdt 140 gram marijuana – men da den andre kvinnen ble løslatt, slo politiet til og arresterte norske Ingrid.

Samarbeid

- Vi samarbeider nå tett med en advokat i Tokyo for å få vår klient løslatt, sier advokat Elden til Dagbladet.

Ifølge leder Stian Sopp i studentorganisasjonen ANSA, bistår advokatfirmaet til japanske advokaten Takashi Takano den norske kvinnen.

- Nå er jeg veldig lettet, sier Sopp til Dagbladet.

Ingrid Martinussen ble pågrepet av politiet i Tokyo den 20. november i år Hun sitter fortsatt i en celle på politihuset. I Norge er det ulovlig å ha fanger sittede mer enn tre døgn på en politicelle. Det er også brudd på menneskerettighetskonvensjonen å bli sittende så lenge på en slik celle.

Den 32 år gamle studenten hverken røyker eller drikker, og har aldri hatt noe med narkotika å gjøre. Etter hva Dagbladet forstår kan en eller flere ukjente ha misbrukt hennes navn, og bestilte marijuana-kaka i hennes navn.

Nekter straffskyld

- Hun har ingen kjennskap til saken, og nekter selvfølgelig enhver form for straffskyld. Hun har ingenting med narkotikaen å gjøre, sier advokat Elden.

Narkotika-lovgivningen i Japan er svært streng. I Norge ville en slik forbrytelse etter rettspraksis bli straffet med en betinget dom.

Håp om løslatelse

- Vi har sammen med vår japanske kollega, håp om å få vår klient løslatt snart. Slik at hun kan komme hjem til jul. Det er ingen tvil om at det er stor belastning for henne å sitte uskyldig i varetekt. Vi er bekymret for henne, sier John Christian Elden til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media