MISTER GEDIGEN SLUTTPAKKE: CBS-sjef Leslie Moonves gikk i høst av etter anklager om seksuell trakassering. Nå mister han sluttpakken satt til en drøy milliard. Foto: AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Drew Angerer
MISTER GEDIGEN SLUTTPAKKE: CBS-sjef Leslie Moonves gikk i høst av etter anklager om seksuell trakassering. Nå mister han sluttpakken satt til en drøy milliard. Foto: AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Drew AngererVis mer

CBS-sjef Leslie Moonves går glipp av en drøy milliard i sluttpakke

Anklaget for seksuell trakassering. Nå mister han milliard-sluttpakke

Toppsjefen i CBS Leslie Moonves får ikke med seg sluttpakken på 120 millioner dollar, ifølge TV-selskapet. Moonves gikk av etter anklager om seksuelle overgrep.

Seks kvinner sto i september fram i The New Yorker og hevdet Moonves tvang dem til å utføre oralsex på ham, at han blottet seg for dem og at han utsatte dem for fysisk vold. Trakasseringen skal ha pågått over flere år. Moonves gikk av rett etterpå.

Etter en intern gransking har CBS nå kommet til at han ikke får med seg sluttpakken sin på 120 millioner dollar, som tilsvarer over 1 milliard kroner. Det oppgir som årsak at han ikke har fullt ut samarbeidet for å få belyst omstendighetene rundt anklagene mot ham. Det konkluderes også med at han har misbrukt sin stilling med viten og vilje og at han har brutt kontrakten sin. Ytterligere detaljer blir ikke opplyst.

Moonves' advokat avviser forklaringen på avgjørelsen og kaller den «grunnløs». Han kommenterer ikke hvorvidt den tidligere CBS-sjefen vil anke avgjørelsen om å nekte ham den lukrative fallskjermen.

Ifølge New York Times skal det være snakk om flere tilfeller av seksuelle handlinger og tilnærming fra Moonves' side, uten samtykke fra motpart, samt at han skal ha slettet tekstmeldinger, unngått å svare på spørsmål og ikke ha fortalt sannheten mens granskingen har pågått.