Anklaget sønnen til Paust

FROGNER (Dagbladet): Morten Rønneberg har i en rettslig forklaring fortalt at han har hørt antydninger om hvem som står bak trippeldrapet. I dag møter det tidligere tennisesset som vitne i Nes herredsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rønneberg har tidligere fortalt kriminalpolitiet at han var sikker på at Jan Christian Paust, sønn til avdøde Per Paust, sto bak drapene i kårboligen. Dette har Paust benektet på det sterkeste.

«Følte det slik»

Rønneberg kunne ikke begrunne sine mistanker på annen måte enn at han «følte det slik». Etter hvert har imidlertid Rønneberg gått bort fra denne forklaringen, fordi kildene ikke var sikre.

- Det har med tida åpnet seg ei dør som kan tyde på at det var andre enn Jan Paust som utførte drapene, forklarer han.

- Jeg har hørt antydninger om hvem som faktisk utførte drapene, men ikke hvem som står bak. Den som fortalte meg dette, virket meget redd, forklarer Morten Rønneberg.

Han har på det mest bestemte nektet å forklare seg om hvem som kom med disse oppsiktsvekkende opplysningene om trippeldrapet.

- Bare dop

Jan Paust har flere ganger, seinest i Dagbladet i forrige uke, tatt avstand fra at han har noe med trippeldrapet å gjøre. Ifølge politiet er han sjekket ut av saken.

Det er Veronica Orderuds forsvarer, advokat Frode Sulland, som har stevnet Rønneberg. Den tidligere tennisstjernen har bekreftet at han har vært litt sammen med Lars Grønnerød, men hevder at de aldri har diskutert verken attentater eller trippeldrapssaken:

- Bare dop, sier Rønneberg.

VITNE: Morten Rønneberg har nektet å forklare seg om hvem han fikk opplysningene om trippeldrapet av.