Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Anmeld politiet

KVINESDAL (Dagbladet): Tragedien i Kvinesdal kan bli en ny Meløy-sak for politiet. - Jeg trodde politiet hadde skjerpet seg etter at Linn ble drept. Hvis moren til toåringen i Kvinesdal føler at politiet ikke har gjort jobben sin, så håper jeg hun går til anmeldelse, sier Helen Nesblom - moren til Linn Charlott Nesblom (16).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Linn Charlott Nesblom ble drept på Halsa gjestegård på Meløy natt til 7. november i fjor, fikk det store konsekvenser for enkelte polititjenestemenn.

- Jeg ser paralleller til saken i Meløy, sier advokat Morten Rynning. Han representerer moren til toåringen som ble skutt og drept av faren i Kvinesdal.

Politiets særskilte etterforskningsorgan, SEFO, skal nå vurdere om tragedien i Kvinesdal skal etterforskes.

Moren og familien advarte politiet flere ganger før den 32 år gamle barnefaren skjøt ned og drepte ei to gammel jente onsdag 5. juli. Deretter skjøt han seg selv. Moren vurderer nå om hun skal anmelde politiet og barnevernet.

Bitterhet

På Meløy i Nordland sitter Helen Nesblom.

- Politiet bør ha saken med Linn i frisk minne. Jeg trodde politiet hadde skjerpet seg. Det er helt forferdelig at vi nå får en sak som på mange måter minner om saken her oppe. Jeg skjønner fremdeles ikke hvorfor politiet ikke kan gripe inn én gang for mye i stedet for en gang for lite, sier Helen Nesblom til Dagbladet.

Moren til Linn Charlott sier hun skjønner hvordan moren til toåringen i Kvinesdal har det.

- Hun har det nok helt grusomt. Jeg føler fremdeles en bitterhet overfor politiet, og jeg kan tenke meg at hun nå sitter med samme følelse, sier Helen Nesblom.

Vurderer anmeldelse

Advokaten til moren, Morten Rynning, vil i løpet av kort tid få oversendt dokumentene fra tragedien i Kvinesdal. Først da skal han og moren vurdere om de skal anmelde Vest-Agder politidistrikt og barnevernet i Kvinesdal.

- Også i denne saken har både mor og hennes familie ropt om hjelp, men ikke fått det. Likevel er det også klare forskjeller til Meløy-saken. Ikke minst fordi vi nå snakker om både politiet og barnevernet, sier Rynning til Dagbladet.

SEFO-medlem Odd Holch-Steen i Agder sier han også har bedt om å få alle dokumenter i saken, selv om fungerende politimester Bjørgulv Rygnestad i Vest-Agder «frikjente» sitt eget politidistrikt etter tragedien i den lille bygda Lindefjell i Kvinesdal kommune.

KUNNE VÆRT UNNGÅTT: Helen Nesblom, moren til Linn Charlotte Nesblom, sier hun forstår hvordan moren til toåringen i Kvinesdal har det.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media