- Anmeld udugelige leger

Helsepolitiker John Alvheim fikk akutt mageblødning på Gardermoen i fjor og ringte legevakta. En telefonvakt uten helsebakgrunn fortalte den dødssyke Alvheim at legen sov, og ikke måtte forstyrres. Frp's helse-veteran råder deg nå til å anmelde udugelige helsearbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

John Alvheim møtte norsk helsevesens bakside på Jessheim 25. januar i fjor. Frp-politikeren var på seminarhelg på Gardermoen, og våknet med smerte og kvalme i halv fem-tida natt til søndag.

- Jeg kastet opp store mengder friskt blod, og som gammel anestesisykepleier forsto jeg fort at jeg hadde akutt mageblødning, sier Alvheim til Dagbladet.

På legevakta fikk Alvheim svar av en kontorassistent uten medisinsk utdanning.

- Jeg forklarte at jeg var sykepleier og visste hva som hadde rammet meg, men vakta var umulig å rikke - legen hadde gitt ordre om at han ikke skulle vekkes.

Da Alvheim kom til legevakta, etter å ha tapt 30 til 45 minutters tid, gikk turen med blålys til Rikshospitalets akuttmottak for umiddelbar operasjon.

- Det skulle tatt seg ut om lederen for Stortingets helse- og sosialkomité hadde dødd på Gardermoen fordi en sovende lege 15 minutter unna ikke ville vekkes, sier Alvheim.

Flere fjernet

Mengden av saker der leger har nektet å rykke ut, avbestilt ambulanser eller gitt ufine svar til pasienter, får Alvheim til å fyre løs:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer