Anmeldelse mot tidligere polititopp i Oslo henlagt

Ble anmeldt i kjølvannet av Sigrid-saken.

ANMELDELSE HENLAGT: I kjølvannet av Sigrid-saken ble daværende politiinspektør Hanne Kristin Rohde og to politiadvokater anmeldt av en mann som var siktet for falsk forklaring i saken. Her er Rohde i forbindelse med en av de mange pressekonferansene i Sigrid-saken.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
ANMELDELSE HENLAGT: I kjølvannet av Sigrid-saken ble daværende politiinspektør Hanne Kristin Rohde og to politiadvokater anmeldt av en mann som var siktet for falsk forklaring i saken. Her er Rohde i forbindelse med en av de mange pressekonferansene i Sigrid-saken. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialenheten for politisaker har henlagt en anmeldelse mot tidligere politiinspektør Hanne Kristin Rohde i kjølvannet av Sigrid-saken.

Rohde og to politiadvokater ble anmeldt av en 28-åring som ble pågrepet for falsk forklaring i forbindelse med etterforskningen av saken. Nå har spesialenheten kommet fram til at anmeldelsen åpenbart er grunnløs og at det ikke er noen rimelig grunn til å undersøke om det foreligger straffbare forhold, melder TV 2.

- Jeg er på ingen måte overrasket, sier Rohde i en kort kommentar til kanalen.

Anmeldelsen gjaldt en rekke lovbrudd, og 28-åringens forsvarer Kim Gerdts mener Rohde i mediene bidro til at klienten hans ble identifisert. I tillegg mener han det ble begått lovbrudd i forbindelse med avhør og ransaking.

Anklagene mot de tre politiansatte gjaldt blant annet ulovlig frihetsberøvelse og grov uforstand i tjenesten.

(NTB)