Anmelder advokat Raja

Grov uforstand i tjenesten, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Advokat Abid Q. Raja og advokt Helge Hjort ved advokatfirmaet Hestenes & Dramer er anmeldt for grov uforstand i tjenesten.

Anmeldelsen kommer i kjølvannet av Natal-saken, der de to advokatene forsvarte den fengslede faren (63) til B-gjengbrødrene. Advokatene besøkte sin klient som satt varetektsfengslet i Moss fengsel, da en fengselsbetjent oppdaget at Raja satt og leste en artikkel om Natal-saken i Dagbladet, melder VG Nett.

63-åringen var varetektsfengslet med brev- besøks- og medieforbud.

- Det er selvfølgelig ikke bra at dette ble gjort, jeg skal være den første til å beklage det, sier Hjort til TV 2 Nyhetene.

Advokatene har flere ganger hevdet at innholdet i artikkelen ikke ble referert for klienten, og Hjort mener at politiet har overreagert i saken.

- Jeg tror denne anmeldelsen skyldes at politiet er ute etter Raja. De er rasende etter uttalelser han har gitt til media i flere store saker, sier han til

Umiddelbart etter at de fikk kjennskap til saken, ba politiet Oslo tingrett om å fjerne kjendisadvokat Raja og hans kollega fra saken. Tingretten sa nei, men ga advokatene refs. Politiet påkjærte saken til Borgarting lagmannsrett, noe som førte til at Raja trakk seg som forsvarer for B-gjengpappaen.

Politiet ga seg altså ikke med det. Nå skal saken behandles i Høyesterett.

ANMELDT: Politiet mener hans avislesning på cella til en klient i isolasjon var å regne som grov uforstand i tjenesten. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
ANMELDT: Politiet mener hans avislesning på cella til en klient i isolasjon var å regne som grov uforstand i tjenesten. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

Hjort sier til VGs nettutgave at han mener norskpakistanske Abid Q. Raja angripes hardere enn etnisk norske advokater.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer