- Anmelder alle trusler

Shabana Rehman har blitt utsatt for kjønnsjikane og trusler, etter at hun utfordret det flerkulturelle samfunnet. Nå anmelder hun alle trusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sjikanen er likevel minimal i forhold til all støtten jeg har fått, sier Shabana.

I går svarte Shabana Dagbladet.no-leserne på nettet, og hundrevis av lesere lot seg engasjere i nettmøtet.

Under nettmøtet ble Shabana imidlertid også utsatt for sjikane og trusler.

- Det var ingen direkte drapstrusler, men mye kjønnssjikanering, sier Rehman til Dagbladet.no.

Blant over 300 spørsmål som kom inn, var minst 100 fulle av fiendtlige skjellsord og kjønnssjikane.

- Mye gikk direkte på kjønnsorganer, og jeg ble kalt hore. Det er tydelig at noen prøver å ufarliggjøre meg gjennom å lage meg til fiendebildet. Det er mange som føler seg utfordret nå, for nå tas vi på alvor i debatten.

Shabana har gått i spissen for et vennskapstog fra Oslo S til Grønland på lørdag. Toget starter klokken 15:00, og Shabana oppfordrer folk til å ta med seg egne bannere og paroler.

- Det er ikke et tog mot noe. Vi arrangerer et flerkulturelt vennskapstog med et ønske og en drøm om frihet. Det er et tog for barn og unge, presiserer Shabana, og anslår at «4 millioner mennesker kommer til å møte opp på lørdag.»

Shabana tok initiativet til toget gjennom et opprop i Dagbladet på søndag. Sammen med bystyrerepresentant Ane Willumsen og Hasan AlGüerhan, leder for kurdernes forening og økonomisjef for kunstsamlingene i Oslo kommune, tok Shabana til orde for å kreve et fritt liv i et fargerikt fellesskap. I oppropet skriver de blant annet:

«Førstkommende lørdag på Jernbanetorget inviterer vi dere alle til å vise motstand mot de holdningene som fører til at unge mennesker mister liv og frihet i dagens Norge. Det gjelder selvmord på grunn av press, drap på frie kvinner, og forfølgelse av unge mennesker som ønsker å følge sin sjel og sin samvittighet. Vi skylder ungdommen dette. Vi kan ikke tolerere holdninger som forteller ungdommer at de skal vente og lide fordi det ennå vil ta 20 år til før det blir «bedre».»

For noen har oppropet vært en kraftig provokasjon.

- Jeg tror at ting vil roe seg når folk skjønner at vi ikke er ute etter å ta noen spesielle, men at vi krever frihet for egne valg, avslutter Shabana.

john.rasmussen@dagbladet.no

TRUET OG SJIKANERT: Shabana Rehman har blitt truet og sjikanert etter at hun kastet seg inn i debatten i kjølvannet av æresdrapet i Sverige.