Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anmelder Ap-politiker for knivstikking

Stortingsrepresentant Khalid Mahmood (Ap) anmeldes etter moskébråket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Arbeiderpartipolitikeren var svært overrasket da han fikk beskjed om anmeldelsen i kveld.

- Javel? Det er ikke annet å si enn at dette er en falsk anmeldelse i så tilfelle, sier Mahmood.

Eivind Bergøy Pedersen forsvarer en av de fem siktede etter moskébråket. I Oslo tingrett i dag møtte hans 56 år gamle klient Mohammed Igbal Malik sterkt medtatt etter å ha deltatt i bråket inne i Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Urtegata på fredag.

Ifølge forsvareren har hans varetektsfengslede klient forsøkt å anmelde Mahmood for overfall siden fredag.

- Men politiet har så langt ikke vært villige til å ta i mot den, sier Bergøy Pedersen.

Han sier at Ap-politikeren vil bli formelt anmeldt så snart politiet er villige til å ta imot anmeldelsen. Etter det Dagbladet.no forstår, vil politikeren bli anmeldt for å ha deltatt i bråket da 56-åringens 28 år gamle sønn ble dratt inn i moskéen av fire menn og skamslått.

Tror ikke på Malik

Politiet har ikke festet lit til 56-åringens forklaring, men mener istedet at han stormet moskéen sammen med sin sønn, bror (36) og svigersønn. Sammen med en femte siktet møtte de fire i dag for Oslo tingrett.

Flere av de siktedes forsvarere er svært kritiske til det de mener er en ensidig fremstilling av saken.

De viser blant annet til at en av de siktede har vært sykemeldt for ryggsmerter siden 18. februar, og mener det er svært lite sannsynlig at han sammen med fire andre skulle gå til angrep på en moske med flere titalls mennesker.

Forsvarerne stiller også spørsmålstegn ved hvorfor politiet ikke har gjort mer for å finne ut av bråket utenfor moskéen i 15-tiden, bare tre timer før moskébråket toppet seg i 18-tiden fredag kveld.

- Kraftige kompiser

28-åringens onkel skal ha havnet på Legevakten etter den første voldsepisoden, og ifølge de siktede skal Ap-politikeren ha vært sentral også i denne episoden.

- Det er underlig at en profilert stortingsrepresentant som blir angrepet på gaten, tilfeldigvis får hjelp av sine kraftige kompiser og deretter unnlater å melde fra til politiet om overfallet. Mens den som angivelig har anmeldt ham, havner på legevakten, sier Eivind Bergøy Pedersen.

Khalid Mahmood sier i kveld til Dagbladet.no at han anmeldte overfallet først etter bråket inne i moskéen tre timer senere. Han sier han da var inne i moskéen, da sju personer raste inn og angrep folkene innenfor.

- Det er helt forferdelig at noen ville angripe en moské. Enda mer trist er det at man dikter opp en historie i ettertid, og kommer med falske anmeldelser, sier Mahmood.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling