Anmelder Asker kommune for massive lovbrudd

- Kommunen legger til rette for massivt brudd på arbeidsmiljøloven, sier Fagforbundet.

UT PÅ ANBUD: Renovasjonsselskapet Ragn-Sells drifter renovasjonen i Asker kommune med innleide arbeidere fra Polen. Arbeiderne går foreløpig på en tremånederskontrakt med Adecco, men driver den ordinære driften i kommunen. Foto: OLA TØMMERÅS/FAGBLADET
UT PÅ ANBUD: Renovasjonsselskapet Ragn-Sells drifter renovasjonen i Asker kommune med innleide arbeidere fra Polen. Arbeiderne går foreløpig på en tremånederskontrakt med Adecco, men driver den ordinære driften i kommunen. Foto: OLA TØMMERÅS/FAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASKER (Dagbladet): Renovasjonsselskapet Ragn-Sells har siden 1. november i år driftet renovasjonen i Asker kommune med innleide arbeidere fra Polen. Men arbeiderne går foreløpig på en tremåneders kontrakt med bemanningsbyrået Adecco, til tross for at de driver den ordinære driften i kommunen, ifølge dokumentasjon Fagbladet sitter på.

Slik kan ikke den kommunale tjenesten utføres, mener Fagforbundet, som mener at det å basere ordinær drift på midlertidige kontrakter er i strid med arbeidsmiljøloven.

- Vi anmelder Asker kommune for å tilrettelegge for massivt brudd på arbeidsmiljøloven. Her legger kommunen til rette for sosial dumping, sier medlem i Fagforbundets Arbeidsutvalg, Stein Gulbrandsen til Dagbladet.

Han mener kommunen bryter Lov om arbeidsmiljø paragraf 14,9 og paragraf 14,12, som blant annet sier at «Arbeidstaker skal ansettes fast».

Oppsigelser og anbud - Dette er midlertidige løsninger som gjelder under oppstarten av kontrakten. Etter en tremåneders prøveperiode har vi budsjettert med at vi skal ansatte renovatørene fast, sier personalsjef i Ragn-Sells, Torgeir Eian, til Dagbladet.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer