Anmelder DnB

Oslo Børs vil trolig anmelde DnB til Økokrim for brudd på loven om verdipapirhandel. Grunnen: DnB informerte ikke Børsen om aksjekjøp i Nordlandsbanken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Aksjekjøpene i mai og juni førte til at DnB-konsernet passerte en eierandel på 10 prosent i Nordlandsbanken. Derfor pliktet konsernet å informere Oslo Børs. Dette ble ikke gjort.

DnB konsernet kjøpte seg opp til like under 10 prosent (9.98), men glemte at datterselskapet Vital allerede satt med 2,38 prosent av Nordlandsbankens aksjer.

- Oslo Børs ser svært alvorlig på denne saken, og en anmeldelse vil gå til Økokrim, sier informasjonssjef Bernt Bangstad til NRK.

Til Dagbladet: på nettet sier Bangstad at en anmeldelse ennå ikke er sendt fordi Oslo Børs ikke er ferdig med å vurdere saken. Men slik saken står vil det trolig ende med anmeldelse.

- Vi hadde en tilsvarende sak som gjaldt Storebrand for en tid tilbake, og dette forholdet ble raskt anmeldt. Så langt er jeg ikke kjent med forhold som gjør DnB-saken vesentlig annerledes med hensyn til å anmelde, sier Bangstad.

Oslo Børs vil avklare saken i løpet av kort tid.

DnB forklarer lovbruddet med at det ble begått en tabbe.

- Da disse transaksjonene ble gjort, ble det ved en intern kommunikasjonssvikt oversett at Vital Forsikring også eide konvertible obligasjoner utstedt av Nordlandsbanken. De konvertible obligasjonene representerer 2,38 prosent av Nordlandsbankens nåværende registrerte aksjekapital, medgir DnB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer