Kampen for miljøet:

Anmelder Equinor for miljøkriminalitet

Natur og Ungdom i strupen på oljegiganter.

LEKKASJER: Sentralstyremedlem Thor Due har på vegne av Natur og Ungdom anmeldt fire store oljeselskaper for bevisst og ha lekket ut olje i havet. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
LEKKASJER: Sentralstyremedlem Thor Due har på vegne av Natur og Ungdom anmeldt fire store oljeselskaper for bevisst og ha lekket ut olje i havet. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Equinor og tre andre store oljeselskaper anklages for å ha bevisst lekket ut store mengder smøreolje som forurenser havet uten tillatelse og «for flere framtidige generasjoner». Det mener miljøorganisasjonen Natur og Ungdom (NU), som i dag politianmelder selskapene.

Påvirker framtidige generasjoner

Organisasjonen mener Equinor bevisst har sett bort fra forurensningsloven.

– Store profesjonelle aktører har bevisst unngått miljøregelverket. Utslippene av smøreolje er svært alvorlige og kan påvirke matfatet vårt langt inn i framtida. Vi kan ikke sitte stille og se på at miljøhensyn blir ofret for lettvinte løsninger, sier Thor Due, sentralstyremedlem i Natur og Ungdom.

Natur og Ungdom anmelder Equinor, Equinor Energy, Aker BP, Wintershall Dea og Vår Energi for overtredelse av Forurensningsloven på en hel rekke felt på norsk sokkel i Nordsjøen og Norskehavet:

«For forsettlig eller uaktsomt, og under skjerpende omstendigheter, å ha satt i verk noe som kan forurense i strid med forurensningsloven, og på den måten voldt fare for stor skade», heter det i anmeldelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer