Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anmelder falske Instagram-profiler

Bjørn Eidsvåg har politianmeldt profiler som utgir seg for å være ham på Instagram.

Bjørn Eidsvåg sliter med at brukere oppretter Instagram-profiler i hans navn og sender det han beskriver som slibrige meldinger. Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Bjørn Eidsvåg sliter med at brukere oppretter Instagram-profiler i hans navn og sender det han beskriver som slibrige meldinger. Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

En rekke brukere har opprettet profiler hvor de utgir seg for å være musikeren, og sender det Eidsvåg beskriver som «slibrige» meldinger til 66-åringens fans.

«Sitter i skrivestua og forbereder søndagens konsert herfra. Jeg er stort sett blid, men sur på dem som gir seg ut for å være meg og sender slibrige meldinger. Jeg sender ikke meldinger til noen, så får dere det fra meg, er det en fake-Bønna», skriver Eidvåg på sin ekte Instagram-profil.

Til VG opplyser Eidsvågs pressekontakt Elise Steffensen i Sesong1 at problemet har pågått i et års tid, og at saken er politianmeldt.

Søker man etter «Bjørn Eidsvåg» på Instagram, kommer det opp over ti forskjellige profiler natt til søndag.

Også Åge Aleksandersen har opplevd det samme og truer med politianmeldelse, skriver Trønder-Avisa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!