Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anmelder falskt krav om straffeskatt

Brevet varslet at giro var på vei i posten. Nå reagerer Skatteetaten.

FALSKT: Dette er brevet som en skattyter har fått om angivelig skattesnusk og varsel om straffeskatt på ligningen for 2010. Skatteetaten har politianmeldt forholdet og advarer andre mot falske henvendelser. Foto: Skatteetaten / Scanpix
FALSKT: Dette er brevet som en skattyter har fått om angivelig skattesnusk og varsel om straffeskatt på ligningen for 2010. Skatteetaten har politianmeldt forholdet og advarer andre mot falske henvendelser. Foto: Skatteetaten / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Arne Børcke): - Brevet er svært tilforlatelig. Vår logo og adresse er benyttet, og brevet kan lett oppfattes som ekte. Det er det imidlertid ikke. Nå har vi anmeldt forholdet som forfalskning, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skatteetaten til NTB.

Brevet, med varsel om straffeskatt på 53.550 kroner, fikk Skatteetaten kjennskap til torsdag. Etter å ha sjekket på Google og i skattelistene kan etaten konstatere at de to navnene som står som underskrift, ikke eksisterer.

- Hvis det er flere som får slike brev vil vi gjerne at de tar kontakt med oss slik at vi kan følge det opp. Foreløpig har vi ikke kommet over flere enn det ene tilfellet, sier Halvorsen.

«Forsøk på å skjule»

I brevet blir det hevdet at det ved stikkprøvegjennomgang av ligningen for 2010, sammenholdt med 2009, er avdekket feilinformasjon om inntekt. «Vi har dermed gått ut fra at dette er et forsøk på å skjule inntekter for å redusere skatt», heter det illevarslende.

I brevet blir det vist til forvaltningslovens bestemmelser om en måneds klagefrist, og informert om at klagen kan sendes til Skatteetaten i Mo i Rana.

«Ved klagefristens utløp vil giro for innbetaling bli sendt i henhold til gjeldende regler», heter det i brevet, som oppgir et telefonnummer

I brevet oppgis også et telefonnummer, som viser seg å være telefonnummeret til Sysselmannen på Svalbard.

Første gang

På dette stadium er forholdet anmeldt som forfalskning. Det er ikke oppgitt noen adresse eller noe kontonummer for innbetaling, men altså varsel om kommende giro.

Dermed er det heller ikke gjennomført noen kvalifisert svindel, men Skatteetaten finner likevel grunn til å ta saken meget alvorlig og politianmelde forholdet som forfalskning.

Skatteetaten har ingen formening om hvem som kan stå bak og heller ikke hvordan dette var tenkt fulgt opp.

- Men det er grunn til å understreke at Skatteetaten alltid vil be om ytterligere informasjon før vi går til det skritt å kreve inn penger. Vi vil alltid ha en dialog med skattyter i forkant. Vi har dessuten heller ikke begynt å behandle selvangivelsen for 2010, de fleste har frist 30. april, sier informasjonsdirektøren. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media