Anmelder fengsel etter å ha fått svinekjøtt

Serverte muslimer svinekjøtt uten å si ifra.

SVIN: En muslimsk innsatt ved Trondheim fengsel har anmeldt fengslet for diskriminering etter at fengslet serverte muslimske fanger svinekjøtt uten å si ifra.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
SVIN: En muslimsk innsatt ved Trondheim fengsel har anmeldt fengslet for diskriminering etter at fengslet serverte muslimske fanger svinekjøtt uten å si ifra. Foto: Erlend Aas / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En muslimsk innsatt ved Trondheim fengsel har anmeldt fengslet for diskriminering etter at fengslet serverte muslimske fanger svinekjøtt uten å si ifra.

Muslimene skal ha reagert sterkt da de fant ut at de hadde spist svinekjøtt, som er forbudt for muslimer.

- Vi fikk panert fisk. Mens vi spiste merket noen at det lå små skinkebiter i sausen som var innbakt i fisken. Mange her ber og praktiserer religionen mer enn meg, og flere ble rasende da de oppdaget at de hadde spist svinekjøtt, sier 39 år gamle Salma til Adresseavisen.

Han har anmeldt fengslet på vegne av seg selv og de andre muslimske fangene.

De muslimske fangene skal ha blitt servert svinekjøtt flere ganger. Etter den første episoden for et par måneder siden klagde de og fikk beklagelse fra kjøkkenet. Få uker senere skjedde det igjen, og senest i november gjentok historien seg.

Alle innsatte har krav på middag i fengselet, som fører oversikt over maten til muslimer, vegetarianere og allergikere.

- Jeg kan bekrefte at en innsatt ved Trondheim fengsel har anmeldt fengselet for diskriminering og brudd på menneskerettigheter. Så lenge partene ikke er avhørt, vil jeg ikke gå nærmere inn på saken, sier kriminalvaktleder Geir Olav Granbo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.