Anmelder Førde og Bondevik for NRK-mangel

Statsminster Kjell Magne Bondevik og kringkastingssjef Einar Førde er politianmeldt av rasende lisensbetalere som ikke får inn NRK 2 på sine tv-apparater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilsammen ni personer står bak anmeldelsen, og en av dem er Senterparti-ordføreren i Hornindal, Bjørn Lødemel. Også ordføreren i Stryn, Oddvin Drageset (H), støtter aksjonen. Flere av personene bak anmeldelsen får ikke inn NRK 2, NRK-Tekst TV eller P2 og P3.

Diskriminerende

- Vi betaler for en vare vi ikke får, sier talsmann for aksjonistene Knut Leirgulen til Dagbladet. Han mener myndighetene fører en mediekonsesjonspolitikk som diskriminerer distriks-Norge.

Statsministeren, kringkastingssjefen og Stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl er politianmeldt for brudd på både kjøpsloven og Grunnloven på vegne av henholdsvis regjeringen, NRK og Stortinget.

Avventer etterforskning

Lensmann i Stryn, Geir Vidhammer, bekrefter overfor Dagladet at han har mottatt en politianmeldelse mot de tre samfunnstoppene. Saken er nå

oversendt politimesteren i Florø for en juridisk vurdering, før eventuell etterforskning kan starte.

- Vi håper vi får flere med oss på denne aksjonen, sier Leirgulen. Han førsøkte en gang å kun betale halv tv-lisens. Da fikk han inkassokrav fra NRK.

Fotball-trøbbel

Knut Leirgulen har følgende sammenligning for de som ikke får inn NRK 2, men som likevel må betale full lisensavgift:

- Det er som om vi kjøper en Mercedes, men må nøye oss med en Skoda.

Ifølge NRK er det tilsammen 800 000 personer her i landet som ikke kan se NRK 2, selv om de får inn NRK 1. Dette skaper ofte problemer for seere under sportssendinger. Ofte sender statskanalen en omgang i hver kanal. Det irriterer innbyggerne sambygdingene til Flo-brødrene.

JOBBER MED SAKEN: Lensmann i Stryn, Geir Vidhammer, bekrefter at han har mottatt en politianmeldelse mot de tre samfunnstoppene.