Anmelder Hagen for falsk forklaring

Advokat Per Danielsen anmelder Frp-formann Carl I. Hagen til politiet for å ha avgitt falsk forklaring i namsretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Danielsen er fornøyd med at namsretten godtok å behandle saken, men er ikke fornøyd med rettens avgjørelse.

- Det er jo ikke et ord i dommen om det er saklig grunnlag for å suspendere eller eksludere Frp-medlemmene, sier Danielsen til Dagbladet.no.

I formiddag, før namsrettens avgjørelse ble kjent, politianmeldte advokat Danielsen partiformann Carl I. Hagen for falsk forklaring i retten.

Fem tilfeller av falsk forklaring

Advokat Danielsen mener det er forskjell på å uttale seg i media generelt, og under ed i en rett.

- Carl I. Hagen har uttalt at Danielsen-brødrene har drevet fraksjonsvirksomhet. Det ser jeg meget alvorlig på, sier Per Danielsen.

Han mener det kan bevises at han selv ikke har gjort noe slikt. I tillegg mener Danielsen at beskyldningene om at hans bror, Dag Danielsen, skal ha gitt tegn til hvordan andre skulle stemme under et årsmøte i Frp, er uriktig. Han mener også at telefonsamtaler som Carl I. Hagen hevder han har mottatt, ikke er sant, slik Hagen forklarte i retten.

Kan anke saken videre

Advokat Per Danielsen mener namsrettens kjennelse bygger på et svært så tynt grunnlag, og sier til Dagbladet.no at de nå har fem veier å gå.Foreløpig har de ni suspenderte og ekskluderte medlemmene i Oslo Frp. ikke bestemt seg for hva de skal gjøre. Det er ventet at det foreligger en avgjørelse i morgen. I kveld skal Per Danielsen drøfte kjennelsen sammen med sine klienter og de andre advoktane som har representert de suspenderte og eksluderte Frp-medlemmene.

- Respekter kjennelsen

- Jeg oppfordrer nå de som har trukket sakene sine inn for retten å respektere namsrettens kjennelse, og ikke gå videre med saken i rettsapparatet, sier Fremskrittspartiets generalsekretær, Geir Mo til Dagbladet.no.Han mener partiets egne organer, som landsstyret, må behandle en eventuell anke. Frp har ikke mottatt en anke fra de suspenderte og eksluderte, men de har frist fram til 18. desember med å levere inn én.- Saken har ikke noe i retten å gjøre, men er en sak for partiets organer. Det har retten slått fast, sier Mo.

Han mener det eneste som vil skje hvis saken fortsetter i rettsapparatet, er å skade Fremskrittspartiet.

IKKE FORNØYD: Brødrene Danielsen skal i kveld se på sakene sine og vurdere om de påkjærer namsrettens kjennelse.Foto: ALEKSANDER NORDAHL