Anmelder ikke UDI-sjefene

Bjarne Håkon Hanssen betaler heller advokatregningene til Manuela Ramin-Osmundsen og Trygve Nordbye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg har etter en helhetsvurdering konkludert med at det ikke er aktuelt, sa Hanssen i ettermiddag.

Han betaler heller advokatregningene på 400 000 kroner. Det har arbeidsministeren bestemt seg for etter å ha konferert med regjeringsadvokaten om at han ikke vil anmelde Manuela Ramin-Osmundsen og Trygve G. Nordby.

- Det er forskjell på å bryte tillit og bryte loven. De har brutt tilliten, men det betyr ikke at de nødvendigvis skal i fengsel, forklarte Hanssen til et samlet pressekorps i ettermiddag, ifølge VG Nett.

Det er åpen høring om kurdersaken i Stortingets kontroll og konstitusjonskomité. Frps Lodve Solheim skal sammen med Carl I. Hagen, Dagfinn Høybråten (Krf), Svein Roald Hansen (Ap) og Per-Kristian Foss (H)prøve å komme til bunns i UDI-saken. Både Hanssen og tidligere kommunalminister Erna Solberg, Trygde G. Nordbye og Manuela Ramin-Osmundsen skal stilles til veggs, ifølge programmet.

Se live-overføring her.

Flere i kontrollkomitéen hintet om at Hanssen burde ha skjønt tidligere hva som foregikk av ukultur i UDI. Dette stilte Hanssen seg uforstående til i kveld, ifølge nettavisa. Erna Solberg skal ha hatt en anelse om regeltøyningen i direktoratet, men gjorde lite med det.

Tre direktører har trukket seg etter UDI-skandalen Manuela Ramin-Osmundsen gikk av 22. mai, da Graver-rapporten ble lagt fram. Frode Forfang forlot direktoratet 24. mai og Paula Tolonen trakk seg 29. mai.

Ramin-Osmundsen har brukt 350 000 kroner på advokathjelp, mens Trygve Nordbyes advokatregning er på 50 000 kroner.

 ANMELDER IKKE: - Forskjell på å bryte tillit og å bryte loven, sier Bjarne Håkon Hanssen. Foto: SCANPIX
ANMELDER IKKE: - Forskjell på å bryte tillit og å bryte loven, sier Bjarne Håkon Hanssen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er ikke noe tak for denne type advokathjelp. Derfor har vi bestemt oss for å betale disse regningene. Jeg skjønner godt at de trengte advokathjelp i den prosessen som pågikk, sier Hanssen.

Han er også innstilt på å betale advokathjelpen for Paula Tolonen.

Det har vært svært mye diskusjon i Dagbladet og Dagbladet.nos spalter om kurdersaken og Graver-rapporten.