ANMELDER:  Leder i LLH (Landsforeningen for Lesbiske og Homofile), Karen Pinholt, sier en ikke kan tolerere at den muslimske demonstranten Mohyeldeen Mohammad har uttalt at homofile fortjener å bli drept. FOTO: Nina Hansen/DAGBLADET
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ANMELDER: Leder i LLH (Landsforeningen for Lesbiske og Homofile), Karen Pinholt, sier en ikke kan tolerere at den muslimske demonstranten Mohyeldeen Mohammad har uttalt at homofile fortjener å bli drept. FOTO: Nina Hansen/DAGBLADET Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Anmelder islamist for homo-utspill

Mohyeldeen Mohammad (24) fra Larvik, mener homofile fortjener å bli henrettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet/NTB): Homo-organisasjonen LLH politianmelder den muslimske demonstranten Mohyeldeen Mohammad. Han har uttalt at homofile fortjener å bli drept.

LLH får bred støtte fra både norske politikere og ledende muslimer.

— Dette er en fullstendig uakseptabel og ekstrem uttalelse. Det er vel det mest ekstreme vi har hørt her i landet på mange år, sier LLH-leder Karen Pinholt. Organisasjonens fulle navn er Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Mohyeldeen Mohammad holdt hovedappellen under demonstrasjonen mot Dagbladets Mohammed-tegning i Oslo fredag. Der advarte han blant annet mot et nytt 11. september i Norge, noe som vakte stor oppsikt.

— Fortjener dødsstraff I dag sier han i et intervju med Klassekampen at han støtter de islamistiske opprørerne al-Shabaab i Somalia, som nylig steinet en mann til døde.

— Etter det jeg kjenner til, var den personen homofil, og det er den straffen han da fortjener. Det er det standpunktet enhver muslim er påtvunget gjennom sin religion, sier 24-åringen fra Larvik til Klassekampen.

Mohammad har bakgrunn fra Irak og studerer for tiden i Medina i Saudi-Arabia. Han kaller seg talsmann for «De frivillige».

Anmeldte kristen Karen Pinholt forteller at LLH for noen år siden gikk til anmeldelse av en kristen person som kom med lignende synspunkter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

— Vi kan ikke gjøre forskjell. Nå er det viktig å vise at vi ikke aksepterer at noen snakker slik om andre mennesker, sier Pinholt.

Hun understreker at selv om slike ytringer er ekstreme og sjeldne her i landet, er det hverdagen i mange andre land.

— Homofili er fortsatt forbudt i 80 land, og i flere av dem utløser legningen dødsstraff, sier hun.

Muslimsk støtte til LLH
Leder Espen Evjenth i Skeiv Ungdom, sier Muhammad feilrepresenterer muslimer når han går ut som han har gjort. Fire av organisasjonens sju sentralstyremedlemmer er selv muslimer.

- Vi er veldig uenige i at islam i det hele tatt sier dette. Han lyver både norske muslimer og andre opp i ansiktet når han sier dette. Denne typen kommentarer gjør det vanskeligere å si som muslim at en er homofil, og å si som homofil at man er muslim, sier Evjenth til Dagbladet.

Han understreker at organisasjonen støtter beslutningen om å politianmelde Mohammad.

Tar avstand — Islamsk Råd Norge tar avstand fra de radikale holdninger som Mohyeldeen Muhammad fremviser, sier generalsekretær Shoaib Sultan i IRN.

— Disse holdningene er ikke representative for våre medlemsorganisasjoner eller den jevne muslim, som setter pris på de rettigheter vi har i det demokratiske Norge. De gir oss alle anledning til å leve i tråd med våre verdier, sier Sultan.

Han legger til:

— Vi håper at den unge mannen med litt mer modenhet vil komme til å oppnå en bedre forståelse av sin religion og verden rundt ham. I mellomtiden er det siste han trenger at mediene konkurrerer om å gi ham en plattform.