ANMELDER:  Leder i LLH (Landsforeningen for Lesbiske og Homofile), Karen Pinholt, sier en ikke kan tolerere at den muslimske demonstranten Mohyeldeen Mohammad har uttalt at homofile fortjener å bli drept. FOTO: Nina Hansen/DAGBLADET
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ANMELDER: Leder i LLH (Landsforeningen for Lesbiske og Homofile), Karen Pinholt, sier en ikke kan tolerere at den muslimske demonstranten Mohyeldeen Mohammad har uttalt at homofile fortjener å bli drept. FOTO: Nina Hansen/DAGBLADET Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Anmelder islamist for homo-utspill

Mohyeldeen Mohammad (24) fra Larvik, mener homofile fortjener å bli henrettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet/NTB): Homo-organisasjonen LLH politianmelder den muslimske demonstranten Mohyeldeen Mohammad. Han har uttalt at homofile fortjener å bli drept.

LLH får bred støtte fra både norske politikere og ledende muslimer.

— Dette er en fullstendig uakseptabel og ekstrem uttalelse. Det er vel det mest ekstreme vi har hørt her i landet på mange år, sier LLH-leder Karen Pinholt. Organisasjonens fulle navn er Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Mohyeldeen Mohammad holdt hovedappellen under demonstrasjonen mot Dagbladets Mohammed-tegning i Oslo fredag. Der advarte han blant annet mot et nytt 11. september i Norge, noe som vakte stor oppsikt.

— Fortjener dødsstraff I dag sier han i et intervju med Klassekampen at han støtter de islamistiske opprørerne al-Shabaab i Somalia, som nylig steinet en mann til døde.

— Etter det jeg kjenner til, var den personen homofil, og det er den straffen han da fortjener. Det er det standpunktet enhver muslim er påtvunget gjennom sin religion, sier 24-åringen fra Larvik til Klassekampen.

Mohammad har bakgrunn fra Irak og studerer for tiden i Medina i Saudi-Arabia. Han kaller seg talsmann for «De frivillige».

Anmeldte kristen Karen Pinholt forteller at LLH for noen år siden gikk til anmeldelse av en kristen person som kom med lignende synspunkter.

— Vi kan ikke gjøre forskjell. Nå er det viktig å vise at vi ikke aksepterer at noen snakker slik om andre mennesker, sier Pinholt.

Hun understreker at selv om slike ytringer er ekstreme og sjeldne her i landet, er det hverdagen i mange andre land.

— Homofili er fortsatt forbudt i 80 land, og i flere av dem utløser legningen dødsstraff, sier hun.

Muslimsk støtte til LLH
Leder Espen Evjenth i Skeiv Ungdom, sier Muhammad feilrepresenterer muslimer når han går ut som han har gjort. Fire av organisasjonens sju sentralstyremedlemmer er selv muslimer.

- Vi er veldig uenige i at islam i det hele tatt sier dette. Han lyver både norske muslimer og andre opp i ansiktet når han sier dette. Denne typen kommentarer gjør det vanskeligere å si som muslim at en er homofil, og å si som homofil at man er muslim, sier Evjenth til Dagbladet.

Han understreker at organisasjonen støtter beslutningen om å politianmelde Mohammad.

Tar avstand — Islamsk Råd Norge tar avstand fra de radikale holdninger som Mohyeldeen Muhammad fremviser, sier generalsekretær Shoaib Sultan i IRN.

— Disse holdningene er ikke representative for våre medlemsorganisasjoner eller den jevne muslim, som setter pris på de rettigheter vi har i det demokratiske Norge. De gir oss alle anledning til å leve i tråd med våre verdier, sier Sultan.

Han legger til:

— Vi håper at den unge mannen med litt mer modenhet vil komme til å oppnå en bedre forståelse av sin religion og verden rundt ham. I mellomtiden er det siste han trenger at mediene konkurrerer om å gi ham en plattform.