Anmelder Jagland for nazist-stempel

Frp-politiker Odd Paulsen anmelder Thorbjørn Jagland for æreskrenkelser. Bodø-mannen føler seg stemplet som nazist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg føler mer ærekrenket etter Jaglands uttalelser om at Frp har mange likhetstrekk med Jörg Haiders Frihetspartiet. Mandag leverer jeg anmeldelsen på politihuset i Bodø, sier Odd Paulsen til Dagbladet :på nettet.

Som syv-åring stirret Odd Paulsen rett inn i munningen på en tysk maskinpistol. Flere i familien hans måtte rømme fra tyskerne, andre ble arrestert og sendt til Tyskland.

Derfor fikk 63-åringen, som er bystyrerepresentant i Bodø, sjokk da han leste at Ap-leder Jagland sammenlignet hans eget Frp med det østerikske Frihetspartiet.

- Jeg ble både sjokkert, trist og til slutt rasende. Jeg synes de på toppen skal være litt forsiktig når de uttaler seg, sier Paulsen.

Han understreker at anmeldelsen mot Jagland er et privat initiativ, og at han ikke har konferert med andre Frp-politikere, verken lokalt eller nasjonalt.

- Jeg har heller ikke kontaktet Jagland, men det er mulig jeg gjør det, sier Paulsen.

På Arbeiderpartiets egen hjemmeside la Thorbjørn Jagland mandag ut et «J@gland-brev». Her skriver han blant annet dette:

«Det (Haiders parti) har mange likhetstrekk med Fremskrittspartiet her hjemme. Begge partiene spiller på redselen for det ukjente, og nører opp under fremmedfrykten.»

Ap-lederen modererer seg riktignok noe med følgende uttalelse:

«Det er en fundamental forskjell på Haider og Hagen. Det er Haiders rosende omtale av Waffen SS, hans påstander om at konsentrasjonsleirene ikke var utryddelsesleiere, men straffeleire som har skapt de internasjonale reaksjonene. Hagen har ikke sagt noe i den retning.»

Han avslutter med at Frp og Frihetspartiet «likevel en del av samme politiske sjanger».

Ingen i Arbeiderpartiets ledelse kan for øyeblikket kommentere anmeldelsen mot Jagland. Til avisen Nordlandsposten sier Aps informasjonssjef Grete Berget at Jagland på det nåværende tidspunkt ikke vil kommentere saken.