TERAPI: Chaim Levin (t.v.) snakker her med Christine Sun, ved Southern Poverty Law Center, Michael Ferguson (bak t.h.) snakke med sin partner Seth Anderson, på en pressekonferanse i går. Foto: AP Photo/Richard Drew/NTBScanpix
TERAPI: Chaim Levin (t.v.) snakker her med Christine Sun, ved Southern Poverty Law Center, Michael Ferguson (bak t.h.) snakke med sin partner Seth Anderson, på en pressekonferanse i går. Foto: AP Photo/Richard Drew/NTBScanpixVis mer

Anmelder jødisk organisasjon som lovet å kurere deres homofile legning

Måtte blant annet kle seg naken under «terapien».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jødene Chaim Levin, Benjamin Unger, Sheldon Bruck og mormonen Michael Fergusen anklager en organisasjon i New Jersey for svindel, etter at organisasjonen solgte dem terapi som skulle gjøre dem heterofil, melder nyhetsbyrået AP.

På en pressekonferanse i går lokal tid fortalte de homofile mennene at de under «terapien» ble ydmyket ved at de måtte kle seg naken.

- Virker ikke Organisasjonen som nå er anmeldt heter «Jews Offering New Alternatives to Healing» (JONAH), og har regelmessig annonser i jødiske publikasjoner, der de hevder at de kan kurere menn som er tiltrukket av samme kjønn.

De fire sier at metodene til JONAH ikke virker, og at markedsføringen av behandlingen strider mot New Jersey sine markedsføringslover.

- Psykisk sykdom - Homofili er en psykisk sykdom, og homofile må bli heterofile for å kunne leve et tilfredsstillende og lykkelig liv, sier mennene at de fikk vite av JONAH.

- Når metoden ikke gir de resultatene som er lovet, må klientene selv ta skylden for å ikke ha investert nok tid og energi i behandlingen, opplyste organisasjonen videre.

Det har ikke lyktes AP å få en kommentar fra JONAH, men ifølge deres nettsider er de dedikert til å utdanne det jødiske samfunnet om de sosiale, kulturelle og følelsesmessige faktorene som fører til at noen blir tiltrukket av samme kjønn.

- Farlig Forbundet for amerikanske psykologer går også ut mot organisasjonen, og sier at homofili ikke er en psykisk sykdom.

- JONAH tjener penger på farlige forsøk på å reparere noe som ikke er ødelagt eller feil, sier Christine P. Sun, ved Southern Poverty Law Center, en menneskerettighetsorganisasjon som bidrar med advokater til saken.

- På tross av at det er en konsensus om at slik terapi ikke virker, så fortsetter de å svindle sårbare homofile og lesbiske menn og kvinner for tusenvis av dollar, fortsetter Sun.

I California vedtok guvernør Jerry Brown i oktober en lov som forbyr profesjonelle helsearbeidere å utføre såkalt omvendelsesterapi på klienter under 18 år. Brown sa at slik terapi er kvakksalveri, som ikke er basert på vitenskap eller medisin.

Det jobbes nå med en liknende lovgivning i New Jersey.