Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anmelder Mattilsynet for lakselus-svikt

Norges miljøvernforbund mener de har forsømt seg.

ANMELDER MATTILSYNET: Norges miljøvernforbund mener de har forsømt seg når det gjelder å bekjempe utbredelsen av lakselus. 
Foto: Terje Marøy, SCANPIX
ANMELDER MATTILSYNET: Norges miljøvernforbund mener de har forsømt seg når det gjelder å bekjempe utbredelsen av lakselus. Foto: Terje Marøy, SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Norges miljøvernforbund anmelder Mattilsynet. De mener tilsynet har forsømt seg når det gjelder å bekjempe utbredelsen av lakselus.

Mattilsynet har vært kjent med den alarmerende utviklingen av mengden og spredningen av resident lakselus, uten å ta grep, står det i anmeldelsen.

Det er administrerende direktør Joakim Lystad og regiondirektørene i de to regionene Hordaland, Sogn og Fjordane og Trøndelag, Møre og Romsdal som er anmeldt. Miljøvernforbundet mener situasjonen er ute av kontroll i disse områdene.

Regiondirektør Bjørn Røthe Knudsen i Trøndelag, Møre og Romsdal mener anmeldelsen er ubegrunnet.

- Det er opp til politiet å vurdere grunnlaget for en slik anmeldelse. Selv synes jeg anmeldelsen bygger på sviktende faktagrunnlag da Miljøvernforbundet i liten grad kjenner til det Mattilsynet faktisk har gjort siden i sommer og utover høsten for å begrense og kontrollere forekomsten av lakselus i området, sier han til NRK.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media