Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anmelder millionunderslag i fengselsbetjent-stiftelse

- Dette er en alvorlig sak og et tillitsbrudd, sier nesteleder i stiftelsen.

 HYTTEIDYLL:  Via stiftelsen får medlemmene tilgang på idylliske hytter i Hurum kommune. Alle foto: Stiftelsen fengselbetjentenes forening
HYTTEIDYLL: Via stiftelsen får medlemmene tilgang på idylliske hytter i Hurum kommune. Alle foto: Stiftelsen fengselbetjentenes forening Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det påståtte underslaget i Stiftelsen fengselbetjentenes forening ble oppdaget i forrige uke.

Nestleder i stiftelsen og tillitsvalgt i Norsk fengsels-og friomsorgsforbund på Ila fengsel, Jan Arve Blom, bekrefter overfor Dagbladet.

I millionklassen - Det stemmer at det ble oppdaget et underslag relativt nylig. Vi har ikke full oversikt over beløpet ennå, men slik vi forstår det dreier det seg i hvert fall om over én million kroner, sier han.

Den daglige driften av stiftelsen ivaretas av tillitsvalgte fra lokallag i Norsk fengsel- og friomsorgsforbund (NFF). Dette er medlemmer fra Oslo fengsel, Ila fengsel, Ullersmo fengsel, Bredtvedt fengsel og Arupsgate overgangsbolig. Foreninga har flere hundre medlemmer.

Via stiftelsen får medlemmene rimelig tilgang på hytter i det idylliske området Holmsbu i Hurum kommune.

Stiftelsesstyret har en klar formening om hvem som står bak underslaget, ettersom det er et fåtall personer som har tilgang til pengene. Den anklagede personen har blitt informert om anmeldelsen, og har samtidig mistet sine verv i stiftelsen.

- Ønsker å forklare seg Personen var selv med på politistasjonen og leverte anmeldelsen.
 
- Mistenkte er ikke avhørt ennå, men vi har fått tilbakemelding om at vedkommende ønsker å bli avhørt og gi en forklaring på det som har skjedd, sier Rune Skjold, etterforskningsleder ved Finans og Miljøkrimseksjonen i Oslo-politiet.

Nestleder Blom mener saken er svært alvorlig.

- Det er klart vi ser på dette som en særdeles alvorlig sak. Det er et tillitsbrudd. Vedkommende er løst fra sine verv, og har ikke noe med stiftelsen å gjøre lenger, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media